mai 2007
Festivalul TIFF 2007
Pentru 15 adolescenţi simpatici şi extrem de talentaţi, emoţiile TIFF-ului sibian au început pe 1 iunie 2007! Ei sunt participanţii la cea de-a patra ediţie a seminarului Let's Go Digital, program care face furori printre tinerii împătimiţi ai cinematografiei.

În premieră, anul acesta seminarul se desfăşoară în Capitala Culturală Europeană, a doua locaţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Împărţiţi în cinci echipe, tinerii cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, selectaţi din 9 oraşe ale ţării, au parte la Sibiu de cursuri teoretice şi practice, în care vor învăţa să scrie scenarii, să filmeze cu camere profesionale şi să monteze.

Duminică, în cea de-a două zi a workshop-ului, tinerii au avut "de lucru" pe o temă inedită: ei şi-au ales un cuvânt, care apoi a trebuit "ilustrat" digital cu ajutorul unei imagini surprinsă în Sibiu. Luni, în cea de-a treia zi Let's Go Digital!, echipele continuă lucrul pe scenarii pornind de la tema aleasă în acest an, "Trăieşte fiecare clipă". Tot în cursul zilei de mâine, în măsura în care scenariile sunt definitivate, tinerii vor începe să-şi caute posibile locaţii pentru filmare.

Filmele realizate de cele cinci echipe vor fi prezentate publicului sibian sâmbătă, 9 iunie, în Piaţa Mică iar câştigătorul va fi anunţat în cadrul Galei de închidere a TIFF 2007.

"Tinerii cursanţi sunt mult mai vorbăreţi şi mai activi decât cei de anul trecut", a declarat Kishore Verma, unul dintre trainerii programului. "Vrem să îi învăţăm să facă filme româneşti şi nu hollywoodiene fiindcă poveştile de aici sunt la fel ca cele din America. Scenariile pot fi la fel de bune şi cel mai bun exemplu este faptul că tocmai aţi câştigat trofeul Palme D`Or" a mai spus Kishore Verma.

****

Peste 11.300 de spectatori în primele trei zile de TIFF
Iubitorii de fim din Cluj dau cea mai clară dovadă că au aşteptat cu sufletul la gură ediţia a şasea a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Numai la Cluj, în primele 3 zile de TIFF (de vineri, 1 iunie 2007 până duminică, 3 iunie 2007 inclusiv), au fost 11.349 de spectatori. Numărul total de bilete vândute pentru filmele proiectate în cele trei săli de cinema clujene, la care se adaugă locaţia Echinox şi Salonul de urgenţă, a fost, până acum, de 13.887.

În premieră, anul acesta TIFF se desfăşoară în două oraşe, la Cluj şi la Sibiu, în Capitala Culturală Europeană. TIFF-ul sibian a debutat luni, 4 iunie 2007 şi se va închide duminică, 10 iunie 2007, în aceeaşi zi cu TIFF-ul clujean.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus