Observator Cultural / decembrie 2001
Legally Blonde
Păpuşa Barbie din Bel Air (vizavi de Aaron Spelling!) "face" Harvardul... Cine ar fi crezut că o individă cu mutră de pechinez platinat ca R.W. va deveni o Actriţă cu fler redutabil (a jucat în Election, unul din cele mai bune filme ale lui 1999)?... Ei bine, iată dovada: în acest L.B., R.W. sparge ecranul, fiind pur şi simplu adorabilă în rolul gîsculiţei cu garderobă Prada care dă meseriei de avocat un nou look (blocnotes în formă de inimă & tocuri) şi o altă atitudine (Cosmo). Cu farmecul său comic şi un simţ al dreptăţii contagios, Elle/Reese este nepoata crescută în puf (roz) a lui Erin Brockovich (din filmul omonim), sora norocoasă a lui Romy şi Michelle (din Romy and Michelle, două tipe păguboase) şi verişoara din L.A. a lui Mary & Minnie (din High Heels, Low Lifes); este ultima încarnare a Basmului American, care spune că poţi fi insuportabil de nouveau riche, ridicol de răsfăţată şi înduioşător de ingenuă - Lupul cel Bun de la Hollywood nu te va păpa, ci-ţi va dărui o carieră!

Fără a-şi propune o satiră a snobismului academic sau a mediului de avocaţi, L.B. este o excelentă comedie de situaţii pe care scrie "Blondes Have More Fun" de la prima şi pînă la ultima replică, savuros de politic incorectă, delicios de neverosimilă. I-reese-istibilă!


Legally Blonde

Regia: Robert Luketik
Cu: Reese Witherspoon, Jennifer Coolidge, Luke Wilson, Selma Blair, Raquel Welch
Regia: Robert Luketic Cu: Reese Witherspoon, Jennifer Coolidge, Luke Wilson, Selma Blair, Raquel Welch

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus