octombrie 2001
Original Sin
Dacă te-ai îndrăgosti de o femeie frumoasă, care poate face lucruri pe care doar le-ai visat pînă atunci? Dar dacă nu e cine spune că e? Şi dacă e în stare să comită o crimă?

Frumoasa Angelina Jolie într-un nou rol care îi permite să îşi dezvăluie profunzimea artistică. Personajul ei este Julia Russell, o femeie cu o asemenea încredere în puterea ei de seducţie şi cu atîtea secrete, încît bărbaţii se simt irezistibil atraşi de ea.

Seducătorul Antonio Banderas în rolul Luis Vargas, un chipeş om de afaceri cubanez. Pragmatic şi bogat, are deja aproape tot ce şi-ar putea dori. Singurul lucru care îi lipseşte? O soţie.

Pornind de la clasicul thriller al lui Cornell Woolrich, Waltz Into Darkness / Vals în întuneric, scenaristul şi regizorul Michael Cristofer, cîştigător al Premiului Pulitzer, aruncă o privire provocatoare asupra teritoriului misterios unde pasiunea şi dragostea îi împing pe oamenii obişnuiţi într-un vîrtej de minciuni...şi crimă.

Luis dorea să se căsătorească fără să fie nevoit să treacă prin toate complicaţiile dragostei. Ştiind că o soţie americană ar fi accesoriul perfect pentru a-şi completa viaţa, el îşi caută o soţie prin corespondenţă - şi o întîlneşte pe Julia. Cînd Julia soseşte în Cuba, totul se schimbă. În curînd, el nu îşi doreşte altceva decît să o posede. Ea îl atrage pe un tărîm al emoţiilor puternice şi al erotismului, aşa cum Luis nu a cunoscut niciodată, făcîndu-l să se îndrăgostească iremediabil.

Totuşi, de la bun început, Julia nu este chiar persoana care a pretins că este în scrisori. Fotografia trimisă de ea este trucată. Poveştile ei sunt inventate. Pe spatele ei sunt nişte cicatrice inexplicabile, noaptea are mereu coşmaruri - şi mai are un cufăr pe care refuză să-l deschidă.

Apoi Luis este abordat de Walter Downs (Thomas Jane), un detectiv particular care îi dă nişte veşti devastatoare despre ea. Downs îi dezvălui că Julia ar putea fi criminală şi hoaţă. Luis nu îl crede, dar apoi Julia dispare fără urmă - cu banii lui Luis.

Mînios şi cu gînduri de răzbunare, Luis porneşte într-o adevărată odisee în lumea Juliei, scoţînd la iveală trecutul ei întunecat, încurcăturile cu un fost iubit şi, cel mai şocant, abilitatea ei de a-şi ţine în frîu sentimentele şi de a-şi urma instinctele primare pentru a supravieţui. Obsesia copleşitoare duce la un punct culminant şocant, iar Luis şi Julia trebuie să suporte consecinţele.

Interviuri cu Angelina Jolie şi Antonio Banderas

Pentru a capta această pasiune fierbinte, Michael Cristofer ştia că are nevoie de un actor principal cu o senzualitate care să o egaleze pe a Angelinei Jolie şi cu o sinceritate de modă veche care să fie credibilă. Alegerea perfectă a fost Antonio Banderas.

"Cei doi s-au înţeles imediat," spune Cristofer. "Între ei există acea 'chimie' extraordinară şi misterioasă, datorită căreia au reuşit să aducă la suprafaţă toate întrebările pe care le pune scenariul despre sex, putere şi politica sexuală care, deseori, ne conduce viaţa."

Antonio Banderas mărturiseşte:

"Lucrul alături de Angelina a fost una dintre cele mai frumoase experienţe pe care le-am avut în carieră. Este foarte îndrăzneaţă, şi mai degrabă îşi trăieşte decît îşi joacă personajul."

Banderas s-a simţit fascinat de contradicţiile lui Luis - un bărbat bogat, care are totul la comandă, şi totuşi se simte gol pe dinăuntru. "Luis mi-a amintit de un proverb spaniol: Acela care nu doreşte nimic este invincibil," spune Banderas. "Aşa se simte Luis la început. Dar, de cum se îndrăgosteşte de Julia, devine extrem de vulnerabil. Pentru dragostea acestei femei, Luis îşi riscă averea, prietenii, inima şi chiar viaţa."

Pe Angelina Jolie a atras-o remarcabila personalitate a personajului său, o femeie cu putere sălbatică şi emoţii profunde care fierb sub aparenţa sa misterioasă.

"Julia se adresează instinctelor noastre primare," comentează Jolie. "În ea se dă o luptă între cine a fost, cine este şi cine poate fi - o situaţie de-a dreptul explozivă."

În plus, ea a colaborat excelent cu regizorul:

"Niciodată n-am fost mai liberă pe ecran ca atunci cînd lucrez cu Michael, pentru că are curaj şi înţelege sexualitatea mai bine decît orice alt realizator de filme," declară Jolie, şi continuă: "În acest film, sexul înseamnă descoperire, libertate, posesiune, ură, mînie şi dragoste. Sexualitatea din Original Sin nu e menită doar să "umple" povestirea, ci are un rol principal în tot ce li se întîmplă lui Luis şi Juliei."


Original Sin

Regia & scenariul: Michael Cristofer
Cu: Antonio Banderas, Angelina Jolie, Thomas Jane
Regia: Michael Cristofer Cu: Antonio Banderas, Angelina Jolie, Thomas Jane, Gregory Itzin, Allison Mackie

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus