februarie 2002
Spy Game
Desfăşurîndu-se într-o lume a intrigilor globale din perioada ulterioară războiului din Vietnam, către finalul războiului rece, Spy Game este o poveste despre regăsire şi prietenie, despre un mentor şi protejatul său, un joc de-a şoarecele şi pisica.

Acţiunea se petrece în 1991 cînd agentul CIA Nathan Muir (Robert Redford), aflat la numai o zi de la şfîrşitul carierei, află că elevul său de altădată Tom "Cercetaşul" Bishop (Brad Pitt) se află într-o mare dificultate. Deţinut într-o închisoare străină fiind acuzat de spionaj, Bishop a avut o tentativă nereuşită de evadare şi mai are doar 24 de ore de trăit. Temîndu-se de un incident pe plan internaţional, CIA decide să nu-şi asume riscul de a-l salva.

Asa că totul depinde acum de Muir. Cu o nouă generaţie la conducerea agenţiei, bătrînul Muir nu mai este un om de însemnătate în interiorul serviciului secret şi trebuie să găsească o cale de a păcăli organizaţia pe care a servit-o atîţia ani pentru a obţine detalii despre situaţia lui Bishop.

Muir l-a ales pe Bishop atunci cînd tînărul era trăgător de elită în Vietnam şi l-a învăţat tot ce ştia. Dar o prăpastie i-a separat ulterior. Acum, aflat într-o cursă contra cronometru, Muir apelează la o serie de episoade pe care cei doi le-au petrecut împreună în toată lumea. La o ultima convocare a superiorilor săi, Muir le povesteşte cum l-a recrutat pe tînărul debutant, cum l-a antrenat pentru meseria solicitantă de agent şi cum au întîlnit femeia care le-a periclitat operaţiunea şi totodată prietenia.

Spy Game îi aduce împreună pe Robert Redford şi Brad Pitt, doi giganţi ai ecranului aflaţi la prima colaborare după 1992, atunci cînd Redford a regizat filmul ce l-a consacrat pe Pitt - A River Runs Through It. Este şi prima oară cînd cei doi joacă împreună într-un film. Filmul îi are în distribuţie şi pe Catherine McCormack, Stephen Dillane, Larry Bryggman şi Marianne Jean-Baptiste.


Spy Game

Regia: Tony Scott
Scenariul: Michael Frost Beckner şi David Arata
Producători: Douglas Wick şi Marc Abraham
Muzica: Harry Gregson-Williams
Scenografia: Norris Spencer şi Louise Frogley
Imaginea: Dan Mindel
Montajul: Christian Wagner
Cu: Robert Redford, Brad Pitt, Catherine McCormack, Stephen Dillane, Larry Bryggman, Marianne Jean-Baptiste

Regia: Tony Scott Cu: Robert Redford, Brad Pitt, Catherine McCormack, Stephen Dillane, Larry Bryggman, Marianne Jean-Baptiste

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus