Realitatea Românească / decembrie 2002
Tanguy
*** (pentru prospeţimea scenariului şi a interpretării, pentru umorul negru şi pentru faptul că este amuzant într-adevăr)

Tanguy face parte din categoria filmelor dificile, o comedie franţuzească în care se pune problema, rareori atât de elocvent exprimată, a datoriei părinţilor faţă de copii şi, în special, a duratei pe care această datorie trebuie plătită.

Tanguy este un tânăr de 28 de ani care trăieşte încă împreună cu părinţii săi, cu care are o relaţie foarte bună. Dar părinţii ajung să-şi dorească la un moment dat ca fiul lor să-şi ia zborul şi, încet încet, acest lucru se transformă într-un război în toată regula.

Comedia regizorului Etienne Chatiliez reuşeşte să evite toate clişeele şi să surprindă pe tot parcursul ei, oferind în acelaşi timp spectatorului momente în care să se regăsească dilemele personajelor principale. Eroii acestui film, interpretaţi de Eric Berger, Sabine Azema şi André Dussolier, sunt persoane bine educate, cu un standard de viaţă ridicat, problemele lor nu sunt materiale, ci mai curând de spaţiu. Părinţii vor să fie lăsaţi să-şi trăiască viaţa, o situaţie rareori discutată în film în realitate.
Regia: Etienne Chatiliez Cu: Sabine Azema, Andre Dussolier, Eric Berger, Aurore Clement, Helene Duc

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus