octombrie 2002
Sum of All Fears, The
Ar putea teroriştii să detoneze o armă de distrugere în masă pe teritoriul american? Conform CIA, cel puţin 20 de ţări - jumătate din ele aflându-se în Orientul Mijlociu şi în sudul Asiei - au deja sau fabrică arme de distrugere în masă. Mai mult, este un lucru ştiut că zeci de mii de astfel de arme au fost construite şi pregătite de lansare în timpul Războiului Rece. Până astăzi, conform unui raport publicat, există 164 de arme focoase transportabile care sunt de negăsit.

Avându-i în distribuţie pe Ben Affleck, în rolul agentului CIA Jack Ryan şi pe Morgan Freeman în rolul directorului CIA William Cabot, The Sum of All Fears oferă o imagine foarte realistă cu privire la ce se poate întâmpla dacă o astfel de armă ajunge pe mâini greşite. Având în vedere şi climatul politic actual, filmul dezvăluie cum teama se poate transforma în paranoia, stare ce îl împiedică pe om să mai gândească raţional.

Publicat în august 1991 în SUA, romanul The Sum of All Fears scris de Tom Clancy s-a aflat mai bine de şase luni pe lista bestseller-elor publicată de ziarul The New York Times şi s-a vândut până în prezent în peste şase milioane de copii. Este a patra carte de Tom Clancy care este ecranizată de producătorul Mace Neufeld. Precedentele trei filme, The Hunt for Red October, Patriot Games şi Clear and Present Danger au strâns împreună peste 573 milioane de dolari în întreaga lume.


The Sum of All Fears

Regia: Phil Alden Robinson
Producători executivi: Tom Clancy, Stratton Leopold
Bazat pe romanul Lui: Tom Clancy
Scenariul: Paul Attanasio, Daniel Pyne
Producător: Mace Neufeld
Cu: Ben Affleck, Morgan Freeman, James Cromwell, Liev Schreiber, Alan Bates, Philip Baker Hall, Ron Rifkin, Bruce Mcgill
Regia: Phil Alden Robinson Cu: Ben Affleck, Morgan Freeman, James Cromwell, Liev Schreiber, Bruce McGill

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus