Observator Cultural / mai 2001
Wedding Planner, The
Variaţiune nostimă (pînă la un punct) pe tema "My Best Friend's Wedding"... Ei bine, da, "Jeni" poate să joace! Cei pentru care portoricana focoasă nu e decît un Fund-şi-atît (deşi, în Out of Sight, nu juca deloc cu popoul!) se pot convinge "checkînd" această comedie romantică regizată de un coregraf îndrăgostit de acele comedii romantice din anii '30-'40, în care verva spirituală a replicilor ţinea loc de şampanie, iar şampania ţinea loc de comentariu social.

Aici (şi mai ales în prima parte: cea mai bună), JLo este perfectă în chip de "organizatoare de nunţi", selfmade-woman cu un timing de producătoare TV şi o career-drive de Oprah Winfrey, dar cu o love life de Ally McBeal-prima perioadă... Din fericire pentru ea şi din păcate pentru noi, scenariul i-l aruncă în faţă - şi-apoi în braţe - pe Matthew McConaughey, pediatru cu rînjet de cowboy, care se-ntîmplă să fie chiar ginerele nunţii pe care o organizează.

Filmul (care promitea la-nceput o bună oră jumate de divertisment sofisticat) se chinuie în minutele rămase să ne convingă că "he's the one", trecînd - cu compresorul numit reţetă - peste evidenţa evidenţelor: cel mai cute, mai sweet & mai nice tip din viaţa ei nu este bădăranul cu ochelari cu care a dansat tango şi-aproape s-a sărutat sub ploaie, ci italianul adorabil de stîngaci pe care nu dă doi bani! Vorba Gretei (Garbo), cînd a văzut cum "la bete" se transformă în "le beau" în filmul lui Cocteau - Give me back my beast! -, se cere amendată, din perspectiva acestui film, astfel: "Daţi-i-l înapoi pe macaronar, fraierilor!" - suficient de tare ca s-audă scenariştii (ab)surzi de la Hollywood... (++)

The Wedding Planner / Eu cu cine mă mărit?

Regia: Adam Shankman
Cu: Jennifer Lopez, Matthew McConaughey, Justin Chambers, Bridgette Wilson-Sampras, Kevin Pollack
Regia: Adam Shankman Cu: Jennifer Lopez, Matthew McConaughey, Justin Chambers, Bridgette Wilson-Sampras, Kevin Pollack

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus