iunie 2007
A treia ediţie a concursului de debut pentru cărţi de studii şi eseuri organizat de Editura Polirom, concurs ce poartă numele "Ioan Petru Culianu", se va desfăşura în perioada mai-octombrie 2007.

Lucrările prezentate trebuie să se înscrie în domeniile: istoria religiilor, studii culturale, mentalităţi, antropologie. Pot participa şi manuscrise din alte domenii precum: ştiinţe socioumane (psihologie, sociologie, istorie, ştiinţe politice, studii de gen, asistenţă socială), comunicare, relaţii publice, studii media.

Valoarea premiului este de 1.000 de euro, lucrările premiate urmînd a fi publicate. Sînt acceptate în concurs şi manuscrise ale autorilor care au participat deja cu materiale în volume colective deja publicate.

Manuscrisele vor fi expediate în plic, fără semnatură şi prefaţate de un motto, pe adresa editurii din Iaşi, B-dul Carol nr. 4, C.P. 266, în format electronic şi print (ambele obligatorii). În plic separat, concurenţii sînt rugaţi să introducă acelaşi motto, precum şi un CV al autorului. Ambele plicuri vor purta menţiunea: "Pentru concursul Ioan Petru Culianu". Manuscrisele primite nu se înapoiază.

În anul 2007, vor fi luate în considerare manuscrisele sosite în perioada 1 mai - 1 noiembrie 2007. Este de preferat ca manuscrisele să conţină între 200 şi 300 de pagini a cîte 2.000 de semne.

Manuscrisele vor fi examinate de un juriu cu aceeaşi componenţă ca la primele ediţii (Dan Petrescu, Liviu Antonesei, Tereza Culianu Petrescu, Silviu Lupescu, în funcţie de manuscrisele primite urmînd a fi incluşi şi specialişti din domeniul respectiv).

Persoana de contact pentru informaţii suplimentare:
Dan Daia
[email protected]
tel.: 0232-214.100

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus