România Liberă / august 2002
Între 12 şi 20 septembrie, la Budapesta are loc un festival de film românesc organizat de Arhiva Naţională de Filme din România, în colaborare cu cea ungară.

Selecţia cuprinde titluri mai vechi şi mai noi: Femeia în roşu de Mircea Veroiu, Omul zilei de Dan Piţa, Cortul de Bogdan Cristian Drăgan, În fiecare zi Dumnezeu ne sărută pe gură de Sinişa Dragin, Occident de Cristian Mungiu şi Marfa şi banii de Cristi Puiu (care va şi participa la festival).

Pe lîngă aceste lungmetraje, din selecţie fac parte şi filmele de scurtmetraj Ajutoare umanitare de Hanno Hoffer şi Corul pompierilor, Zapping şi Nici o întîmplare de Cristian Mungiu.

Cu ocazia festivalului se va lansa şi un număr special al revistei Moveast, consacrat în exclusivitate filmului românesc contemporan. Ceva mai tîrziu, în luna octombrie, filmul românesc va fi în atenţia Festivalului de la Leeds. Aici, între 3 şi 13 octombrie, i se va dedica o secţiune specială în cadrul festivalului. După mai multe modificări, lista filmelor e următoarea: În fiecare zi Dumnezeu ne sărută pe gură, Filantropica de Nae Caranfil, Marfa şi banii, Occident.

O amplă retrospectivă Lucian Pintilie a fost şi ea programată.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus