iunie 2007
Festivalul de film documentar şi antropologie vizuală Astra Film Fest 2007
După succesul expoziţiilor:
Trei lumi (Astra Film 2000),
Portrete din Balcani (Astra Film 2002),
Rusia post-comunistă (Astra Film 2004) şi
România (Astra Film 2006),
ediţia specială Astra Film Sibiu 2007 lansează o provocare, propunând programul special Transilvania mea, o privire din interior şi din afară asupra unui spaţiu cu tradiţie multiculturală.

Fotografii sunt invitaţi să trimită, până cel mai târziu la 1 august 2007, o selecţie de 30 de lucrări reprezentative pentru tema programului propus de Astra Film Fest la adresele [email protected] şi [email protected].

Locuri şi chipuri surprinse din perspectiva fotografului-artist şi / sau a fotografului cronicar, antropolog, cercetător, sociolog vor compune o Transilvanie a experienţelor vizuale personale la Astra Film Sibiu 2007.

Fiecare ediţie Astra Film se focalizează asupra unei teme speciale, ilustrate prin filme, fotografii, muzică şi programe interactive. Punctul central al programului Transilvania mea este expoziţia de fotografie cu acelaşi titlu, care va prezenta 200 de lucrări care să reprezinte tot atâtea incursiuni vizuale în spaţiul transilvan. Expoziţia va încânta pe invitaţii din toată lumea şi pe zecile de mii de spectatori pe tot parcursul desfăşurării evenimentului.

Festivalul este evenimentul principal al toamnei culturale româneşti şi un pilon al programului Sibiu - Capitală Culturală Europeană. Astra Film, festival internaţional de film documentar şi antropologie vizuală, este unul dintre marile festivaluri de film din Europa, apreciat pentru valoarea şi consistenţa programelor sale. Astra Film este unul dintre puţinele festivaluri de film documentar din Europa şi singurul din România care atrage zeci de mii de spectatori din toate ţările europene.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus