UNITER a organizat, luni, 21 mai 2007, o dezbatere pe tema premiilor pe care le acordă anual, în încercarea de a împiedica repetarea nenumăratelor contestaţii şi nemulţumiri apărute la ediţia de anul acesta. "Dorinţa mea sinceră a fost ca toţi cei care au avut critici, atitudini dure faţă de Gala Premiilor UNITER, de care sînt direct responsabil, să fie aici", a spus în deschidere Ion Caramitru, preşedintele Uniunii Teatrale.

Cei prezenţi - circa 25 de directori de teatre, regizori sau critici, un număr mic raportat la totalul oamenilor de teatru - au încercat să propună îmbunătăţiri în felul în care se acordă premiile. Cristina Modreanu a sugerat realizarea de către UNITER a unui top al criticilor pentru a se vedea "în ce critici are lumea teatrală încredere". Propunerea criticului de teatru este legată de faptul că şi la ediţia de anul acesta a premiilor, şi la altele anterioare, unii au contestat calitatea profesională a juriilor de nominalizare.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus