iulie 2007
În noaptea de vineri spre sâmbătă, 20-21 iulie 2007, la ora 02:01, Librăriile Cărtureşti împreună cu Nautilus si Theatron Media lansează simultan în Bucureşti, Timişoara şi Iaşi cel de-al VII-lea şi ultimul volum din seria de romane pentru copii semnate de J.K. Rowling, intitulat Harry Potter and the Deathly Hallows.

Strada Arthur Verona şi intrările de onoare ale Iulius Mall din Timişoara şi Iaşi vor găzdui trei şcoli de magie care se vor întrece în măiestrie şi vrăji timp de patru ore în aşteptarea momentului magic reprezentat de deschiderea cuferelor cu cărţi. Animaţie, numere de iluzionism, baghete şi accesorii magice, suc de dovleac, cărţi de vrăji, muzica sferelor, animale fantastice, bomboane cu toate aromele, acestea şi încă multe alte vrăji benefice pe care Cărtureşti le-a învăţat încă de acum doi ani, se vor găsi în cele trei oraşe vrăjitoreşti (Bucureşti, Iaşi şi Timişoara), în noaptea de vineri spre sâmbătă, 20-21 iulie 2007. În Bucureşti strada Arthur Verona va găzdui evenimentele ce vor avea loc până la ora 23.00, după care toată lumea se mută în Şcoala de Magie - Cinema Patria. In Iaşi, va avea loc din nou celebra plimbare cu tramvaiul de epocă.

Întâmplările cel puţin neobişnuite care se vor petrece în acea noapte sunt ţinute cu dificultate ascunse în Cufărul cu Vrăji de la Cărtureşti, magicienii noştri iscusind o vrajă de protecţie foarte puternică împotriva magiei negre şi a oricărui alt element care ar putea pune în pericol lansarea ultimului volum care povesteşte aventurile lui Harry Potter.

Şi fiindcă dorim să descoperim noi vrăjitori care să ducă mai departe faptele bune ale lui Harry, am ticluit o nemaiîntâlnită şcoală de magie, la care poţi da examen de admitere cu ajutorul Voucherului Magic. Astfel, cei care îşi rezervă cartea din timp la Cărtureşti pot alege în care cetate a Şcolii de Magie să fie admişi (în Bucureşti, în Iaşi sau Timişoara). Ba mai mult, pot participa la cursurile de iniţiere în magie conduse de către Vrăjitorii de rang superior pe care i-am descoperit în fiecare dintre aceste cetăţi, după o lungă căutare plină de primejdii.

Ucenicii vor căpăta bagheta, mătura şi pelerina lor de vrăjitori; iar cei care se dovedesc vrednici, depăşind încercările iniţiatice la care vor fi supuşi, vor primi înalta distincţie şi responsabilitate de Ucenic Vrăjitor. Vor avea în grijă cheile de la Cufărul cu Vrăji şi, alături de Vrăjitori Profesionişti din alte peste 120 de ţări, buna desfăşurare a spectacolului care precede lansarea oficială a cărţii.

În toate locaţiile vor fi concursuri şi premii, iar mulţi fani Harry Potter s-au oferit ca voluntari (o premieră în România pentru orice fel de lansare). Preţul special de 94,5 RON va fi disponibil în ziua lansării.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus