România Liberă / septembrie 2003
TVR Media a lansat prima casetă video din seria Momente de Aur - Maeştrii Comediei: Toma Caragiu. Caseta, primul volum din cele trei dedicate inegalabilului actor, cuprinde câteva dintre cele mai savuroase momente de umor păstrate în arhivele Televiziunii Române: Toma şi baletul, Călătorie muzicală, Petiţiune, Mefisto, O, lady Anda, Aşa e în tenis, Urgenţă în tren, Ce e cu Ivăncescu?, Administratorul de bloc şi Iubirea noastră.

TVR Media a iniţiat proiectul Momente de Aur ca să ofere privilegiul celor interesaţi să revadă creaţii memorabile din programele Televiziunii Române şi ca să aducă în atenţia publicului umorul de cea mai bună calitate. De ce Toma Caragiu? Pentru că Toma a fost şi va rămâne unul dintre cei mai mari actori ai teatrului românesc şi totodată un interpret de referinţă pentru producţiile de televiziune. Prin ceea ce a făcut, pe scenă şi pe micul ecran, Toma Caragiu este şi va fi un contemporan al nostru şi al generaţiilor viitoare. "Caragiu nu era un om, ci o lume, el nu crea un rol, ci un univers", spune scriitorul Dinu Săraru. Echipa care a realizat colecţia Maeştrii Comediei: Toma Caragiu a fost coordonată de Ovidiu Dumitru şi Dan Manoliu. Momentele incluse în această serie de trei casete au fost recondiţionate pentru a corespunde standardelor tehnologiei actuale. Dan Mihăescu, unul dintre autorii şi producătorii cu care Toma Caragiu a colaborat intens, spune despre actorul şi prietenul său: "Cine a fost el şi ce a însemnat, mă tem că n-am eu atâta har s-o spun. Pot numai să mă fălesc că l-am cunoscut. Şi mai cred că absolut toate rolurile, mici sau mari, au fost înnobilate cu aurul talentului său. Şi, dacă timpul macină stânca şi fierul, cu atât mai supuse pieirii sunt pelicula de film şi banda magnetică. Astfel că e un privilegiu să ai la tine acasă câteva momente-tezaur ale celui ce a fost şi rămâne Marele Toma Caragiu".

Seria Momente de Aur va continua şi cu alte nume din panoplia maeştrilor comediei, cu maeştrii sportului, muzicii populare autentice şi alte proiecte. TVR Media va lansa în perioada imediat următoare noul album al grupului Quartz.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus