Ioan Grigorescu, Dan C. Mihăilescu, Vlad Rădescu, Magda Mihăilescu şi Laurenţiu Brătan vor face parte din comisia de selecţie pentru proiectele de ficţiune la concursul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) din această vară, a anunţat, miercuri, 18 iulie 2007, ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu. Juriul pentru proiectele de documentar şi animaţie va fi format din Laurenţiu Damian, Florin Iepan şi Adina Brădeanu. Concursul va avea loc la mijlocul lunii august 2007, iar suma destinată acestuia este de 15 milioane de lei.

În vederea numirii juriului, Iorgulescu a declarat că a ţinut cont de votul uniunilor şi asociaţiilor de creaţie, însă pentru a evita acuzaţiile de la concursul de proiecte al CNC din anul precedent, a decis să opereze modificări la nivelul componenţei comisiilor. "Anul trecut (...) au apărut destul de multe nemulţumiri referitoare la lista de nominalizaţi. Există foarte multă subiectivitate şi în activitatea unui juriu. Cred că şi juriul din decembrie anul trecut a procedat de o manieră pe care eu o consider onorabilă, nu a fost un juriu perfect, nici unul care ar fi trebuit condamnat", a declarat Iorgulescu într-o conferinţă de presă.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus