România Liberă / octombrie 2001
Dr Dolittle 2
Succesul imens al primei serii avînd drept personaj principal pe dr. Dolittle, prietenul animalelor şi cel ce le înţelegea graiul, adică aproape 300 milioane de dolari încasaţi în lume, a generat o urmare scrisă de Larry Levin (coscenarist şi la prima serie) cu un subiect previzibil, dar transpus pe ecran cu o doză acceptabilă de umor, ce te face să mai treci cu vederea convenţiile acestui gen de filme.

În recenta premieră, dr. Dolittle (tot Eddie Murphy), ajuns celebru ca vindecător de animale, le rezolvă acum şi problemele sociale sau sentimentale. Sacrificînd un concediu binemeritat, inimosul doctor de animale începe lupta pentru salvarea unei păduri, pe care au pus ochii nişte afacerişti veroşi, ce habar n-au de ecologie şi specii protejate. De astă dată, specia protejată de lege este reprezentată de nişte urşi de Pacific, a căror poveste de amor nu se poate desfăşura decît în perimetrul respectivei păduri, după amuzante aventuri datorate ursului Archie, un urs de circ ce trebuie să se recicleze la viaţa în sălbăticie pentru a-şi cuceri iubita, ursoaica Ava, şi a salva specia de la dispariţie. Pentru a mai umple întîmplările filmului, de altfel cam subţirel, căţelul doctorului, Lucky, trăieşte şi el aventura amoroasă a vieţii sale alături de o lupoaică. Castorii, oposumul, şopîrlele, aligatorii, nevăstuicile, broasca ţestoasă, maimuţa ce trage la măsea, ratonul Joey mafiotul completează Arca lui Dolittle, alături de alte 250 de animale din peste 70 de specii şi care, prin efortul deloc neglijabil al dresorilor, joacă excelent şi datorită vocilor unor cunoscuţi actori ca: Michael Rapaport, Lisa Kudrow, Norm Macdonald, Jamie Kennedy, Steve Zahn etc.

Volumul efectelor speciale este destul de redus, aşa că spectatorii au parte de reacţiile normale ale animalelor reale într-o comedie amuzantă, ale cărei numeroase gaguri vor încînta spectatorii, mai ales pe cei mai tineri. Un film fără mari pretenţii, dar o comedie deconectantă, care ne mai poate face să uităm restul titlurilor din repertoriul cinematografic.


Dr. Dolittle 2

Regia: Steve Carr
Scenariul: Larry Levin
Producător: John Davis
Coproducător: Michele Imperato Stabile
Producători executivi: Neil Machlis, Joe Singer
Imaginea: Daryn Okada
Scenografia: William Sandell
Montajul: Craig P. Herring
Costumele: Ruth Certer
Muzica: David Newman
Efecte speciale: Douglas Smith
Cu: Eddie Murphy, Kristen Wilson, Kevin Pollack, Kyla Pratt, Raven-Symoné

Regia: Steve Carr Cu: Eddie Murphy, Kevin Pollack, Lisa Kudrow, Kyla Pratt, Raven-Symoné

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus