august 2007
Commonplayground este un proiect care susţine un stil de exprimare artistică tipic culturii de stradă: graffiti-ul. Cultura de stradă are la bază transformarea spaţiului înconjurător în suport de lucru pentru artişti, care îl folosesc pentru a re-estetiza peisajul urban.

Asemeni conceptului lui Duchamp sau al lui Manzoni de ready-made, clădirile şi spaţiile pe care le pictează devin galerii sau muzee în sine, fără a fi instituţionalizate, destinate publicului larg. Esenţa graffiti-ului se referă la posibilitatea imensă pe care orice cetăţean o are de a folosi spaţiul public care îi aparţine şi a cărui monotonie impusă este ruptă de prezenţa acestor lucrări inserate în aria urbană.

Commonplayground în engleză înseamnă loc de joacă comun. Proiectul vorbeşte despre spaţiul public comun, "locul de joacă" al tuturor, pe care îl putem înfrumuseţa şi re-estetiza chiar şi într-un mod efemer, cu lucrări care poate vor rămâne acolo unde au fost create sau poate vor dispare.

Artişti: Ripo, Sinboy, Obes
Vernisaj: 8 august, orele 19:00
Perioada de desfăşurare: 8 august - 31 august 2007
Organizator: Asociaţia Grup Aşa
Partener: Centrul Naţional al Dansului - Bucureşti
Sponsori: Romastru, AXE, Eurogama.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus