Suplimentul de cultură / august 2007
Concert Jethro Tull 2007
Formaţia britanică Jethro Tull va concerta la Sibiu, pe 30 august 2007, în cadrul unui eveniment inclus în programul Sibiu - Capitală Culturală Europeană 2007, informează Fundaţia ARTMania, organizatoarea evenimentului. Concertul va avea loc în Piaţa Mare şi va fi oferit gratuit publicului. Spre deosebire de cele mai multe trupe din generaţia sa, Jethro Tull este încă activă atît pe scenă, cît şi în studio. Începînd din anul 1968, formaţia a lansat 30 de discuri care s-au vîndut în peste 60 de milioane de exemplare, susţinînd peste 2.500 de concerte în 40 de ţări.

În cei aproape 40 de ani de activitate, componenţa grupului a suferit numeroase modificări, beneficiind însă de aportul multor muzicieni care le-au stat alături, în diverse perioade, singurilor doi membri stabili: vocalistul şi instrumentistul Ian Anderson şi chitaristul Martin Barre. Anul 2007 i-a găsit pe cei de la Jethro Tull în studio, lucrînd la un nou album şi pregătindu-se pentru concerte.

În prezent, componenţa trupei este următoarea: Ian Anderson - voce, flaut, chitară acustică, mandolină, muzicuţă, bamboo flüte, Martin Barre - chitară, John O'Hara - clape, David Goodier - bas, James Duncan - tobe şi Doane Perry - tobe.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus