Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Festivalul de film Berlin 2002

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

A avea sau a nu avea (Evian şi altele) - Festivalul de la Berlin 2002


Alex. Leo Şerban

februarie 2002
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
37 500 de sticle. Sau 18 750 de litri. Atîta apă minerală (Evian) s-a băut la Festivalul de la Berlin, din prima zi şi pînă duminică, 10 februarie. Evian - co-sponsor al Berlinalei - pune zilnic la dispoziţia ziariştilor şi a tuturor profesioniştilor acreditaţi sticluţe de 0,5 litri; nu ştiu alţii cum sînt, dar eu beau cam 3 pe zi...

La conferinţa de presă a filmului The Shipping News (regizat de Lasse Hallstrom), Kevin Spacey a fost întrebat, la un moment dat, dacă are de gînd să-l joace pe Hamlet într-o ecranizare a celebrei piese shakespeariene. Spacey a luat sticla de Evian în mîna dreaptă, a ridicat-o în lumina reflectoarelor şi, uitîndu-se la ea ca la craniul lui Yorrick, a declamat: "Vai, biet Evian!" N-a fost singurul moment haios al conferinţei. Atunci cînd a recunoscut că vrea să-şi ia o mică vacanţă (de 8-9 luni) în care să nu joace deloc, ci doar să producă filme, o ziaristă a fost pe fază ca să-l întrebe dacă a luat decizia asta din cauza lui Lasse Hallstrom?! Un alt ziarist s-a încurcat în aşa hal în întrebare (ziarist german, întrebare în engleză) încît, în loc să spună că în film arată mai bătrîn ca în realitate, i-a ieşit exact pe dos - spre nemulţumirea (amuzată) a lui Kevin, care i-a replicat: "Nu ştiu dacă să-ţi mulţumesc pentru compliment sau să-ţi cer să dispari din sală!" Alt ziarist i-a cerut, nici mai mult, nici mai puţin, să imite pe cineva - ştiindu-se că este un mare imitator; Kevin a lăsat brusc capul, zdronc!, pe pupitru şi-a zis: "Ăsta e Rhys (Ifans, co-star al filmului), la bar, noaptea trecută!"

Dar replica cea mai mortală nu i-a aparţinut lui Spacey, ci partenerei sale, Cate Blanchett. Dacă în Heaven - filmul de deschidere - Blanchett este pură şi serafica, la-nceput blondă, apoi tunsă chilug, în filmul lui Hallstrom nici n-o mai recunoşti: are o scurtă apariţie în rol de prostituată, cu păr lung şi negru, puternic fardată şi foarte pieptoasă - un fel de Fran Drescher (The Nanny). "Nu-mi dau seamă de unde au ieşit şi ţîţele alea!", a zis Blanchett - în hohotele sălii.

(Deplasare sponsorizată de firma PricewaterhouseCoopers) Toate articolele despre Festivalul de film Berlin 2002

Resurse

 Alte articole de Alex. Leo Şerban


Alte articole

 La ora bilanţului - Festivalul de la Berlin 2002, Alex. Leo Şerban
 Puţină matematică şi (iarăşi) multe cifre - Festivalul de la Berlin 2002, Alex. Leo Şerban
 8 femei, 2 mistere, 1 gelozie, 1 scandal - Festivalul de la Berlin 2002, Alex. Leo Şerban
 Un Paradis tuns zero şi-un Experiment ce-ţi face părul măciuca - Festivalul de la Berlin 2002, Alex. Leo Şerban
 Ediţia 52 - Festivalul de la Berlin 2002, Iulia Blaga
 Toate articolele despre Festivalul de film Berlin 2002


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la cronici@liternet.ro. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer