august 2007
Articole diverse
Opera Comică pentru Copii a revenit recent din Coreea de Sud unde a participat, în calitate de invitat special, la cea de a 19-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Keochang.

Despre KIFT (Keochang International Festival of Theatre) - deschis pe 27 iulie şi care se încheie în 15 august 2007 - organizatorii afirmă că este la ora actuală cel mai important festival de teatru din lume, prin prisma publicului - aproximativ 1,5-2 milioane de spectatori pe ediţie, dar şi prin cea a diversităţii formaţiilor artistice.

La ediţia din 2007, pe cele nouă scene de la Keochang au evoluat ansambluri de teatru clasic şi de teatru liric din nouă ţări: România, Coreea, Germania, Japonia, Filipine, Suedia, Belarus, Ucraina şi Rusia. Ţara noastră a fost reprezentată de Opera Comică pentru Copii, care a prezentat în două seri consecutive, cu un succes impresionant, baletul "de buzunar" Pygmalion, în regia şi coregrafia lui Mihai Babuşka, în faţa unui public de peste 1000 de spectatori.

Titularii rolurilor principale, Bianca Fota şi Cătălin Caracaş s-au bucurat de ovaţii îndelungate, fiind acompaniaţi de colegii lor Vincenţiu Popescu, Mircea Ioniţă, Oana Bădănoiu, Florentina Răducu, Bianca Stoicheciu şi Georgiana Stroie. Baritonul Daniel Filipescu şi actriţa Sorina Tiron, care au avut câteva intervenţii şi în limba coreeană, au entuziasmat sala, fiind acompaniaţi chiar de spectatori. Televiziuni din Coreea de Sud au transmis imagini live de la spectacole, iar ziarele coreene au publicat interviuri cu artiştii, cu directorul fondator al Operei Comice pentru Copii, Smaranda Oţeanu Bunea şi cu directorul artistic al acesteia, scenografa Viorica Petrovici.