Suplimentul de cultură / august 2007
Nu aş recomanda nici duşmanilor Clanul lupilor, acest "russian fantasy" de 20 de milioane de dolari. Mama are o vorbă cînd cumpăr ceva ieftin: "Ai dat 10.000 de lei? De 10.000 de lei o să ţină". Nu se aplică în cazul ăsta, unde cheltuiala mare nu garantează decît şi mai mult foc, şi mai multă risipă de energie, şi mai mult timp pierdut în sală (două ore şi un sfert). "Tovarăşi, avem şi noi Stăpînul inelelor la noi în ţară. De ce să luăm de la alţii?" Se numeşte (tradus în engleză, că asta e) Wolfhound şi e o serie de cinci romane scrise de Maria Semionova. Volkodav iz roda serykh psov a intrat pe ecranele din Rusia la începutul lui ianuarie 2007 şi a stat doar o săptămînă în fruntea box-office-ului, fiind detronat de un alt film imperialist, Pathfinder: Legend of the Ghost Warrior.

O altă superproducţie rusească, Day Watch, a ocupat în ianuarie 2006 primul loc în box-office (dar, ce-i drept, el era mai ieftin), în timp ce Night Watch condusese şi el trei săptămîni topul, în vara lui 2004.

Care-i treaba cu lupii? E genul de film care se modifică de la un sfert de oră la altul pe mulajul unui succes anterior. Încă de la început, normal, se face frate cu Stăpînul inelelor, transformîndu-se pe drum în Călăuza, Bodyguard şi Războiul stelelor. Nu e nimic nou, dar preluarea formelor cu sau fără fond (nici nu mai contează, la cantitatea de ridicol investită) te umple de plictiseală.
Regia: Nikolai Lebedev Cu: Aleksandr Bukharov, Oksana Akinshina, Aleksandr Domogarov, Igor Petrenko, Juozas Budraitis, Rezo Esadze

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus