Suplimentul de cultură / august 2007
1408
Ce ar fi fost Camera 1408 fără Internet? Probabil că ar fi avut o poveste mai bună. Eroul interpretat de John Cusack e un scriitor care nu crede în poveştile cu stafii. El insistă să se cazeze în camera 1408 a hotelului Dolphin din New York, celebră pentru numărul mare de oameni care au murit în ea şi considerată malefică. Fireşte, va avea loc o luptă pe viaţă şi pe moarte pînă la ziuă.

Regizorul Mikael Håfström nu prea ştie cum să creeze şi să dozeze ritmul ori atmosfera. Dar cel mai mult se împiedică în scenariu. Ideea filmului a plecat de la Stephen King şi s-a regăsit nu într-o carte tipărită, ci într-un audio-book. În film, izolat perfect cum e şi realmente lipsit de putere în faţa maleficului care îl atacă punîndu-l să se confrunte cu propriul trecut, eroul reuşeşte să ia legătura prin Internet (wireless) cu fosta lui soţie. Deci în condiţiile în care e atacat prin toate mijloacele (spectre, temperaturi scăzute, trucuri diverse etc.), eroul poate totuşi să lanseze un SOS prin intermediul netului. Mai ales că ni se spune clar la final că urgia nu era rodul imaginaţiei sale.

E bun wireless-ul. Mai bun ca strămoşeasca telepatie. Sau o fi fost vreo reclamă şi nu m-am prins? Ar trebui să mai fac un pic de sport mental cu seria Bourne.


Camera 1408 / 1408
regia Mikael Hafström
cu: John Cusack, Samuel L. Jackson, Mary McCormack


Regia: Mikael Håfström Cu: John Cusack, Mary McCormack, Jasmine Jessica Anthony, David Nicholson, Alexandra Silber, Tony Shalhoub, Samuel L. Jackson

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus