septembrie 2007
Zilele dansului - Restart '07
Centrul Naţional al Dansului vă aşteaptă săptămîna aceasta la două premiere.

Prima este Cinematograful de dans, o componentă mobilă a Mediatecii CNDB, care îşi va face apariţia pentru cîteva săptămîni, în fiecare zi de joi, începînd cu orele 21:00, în spaţiul Terasei La Motoare de pe Teatrul Naţional.

Dansul eliberat din sala de spectacol va fi prezent în atenţia publicului prin lucrări ce reprezintă repere în arta coregrafică internaţională, realizate special pentru a fi expuse sub această formă cinematografică. Filmele cu care deschidem această serie de proiecţii sînt: Trans(e) de Regine Chopinot şi Le laveur de vitres de Pina Bausch.


Cea de-a doua premieră din această săptamînă este spectacolul Coada şoricelului semnat de dramaturgul portughez Rui Catalăo, aflat pentru prima oară în ipostaza de coregraf. Premiera va avea loc sîmbătă 8 şi duminică 9 septembrie, la orele 20:00, în Sala Rondă. Alături de Rui va dansa Mihaela Dancs.

Rui Catalăo s-a născut în Calem (Portugalia), în 1971. S-a afirmat ca jurnalist şi critic (muzical, de film, literar), apoi a început să lucreze ca dramaturg şi interpret alături de coregraful Joao Fiadeiro. A mai colaborat cu coregrafii Manuel Pelmuş, Brynjar Bandlien şi Miguel Pereira. Este autorul lucrărilor My kind of job, The dark room (împreună cu Manuel Pelmuş), Elogio da classe politica Portuguesa. Anul trecut a prezentat la CNDB spectacolul Atît de fragedă (live movie), care a avut un mare impact asupra audienţei româneşti.

Accesul la spectacole se face pe la etajul 4. Biletele se pun în vînzare cu o jumătate de oră înaintea fiecărui spectacol, la sediul CNDB. Rezervări se pot face de luni pînă vineri la tel. + 40 (21) 318 86 76, între orele 10:00 - 16:00 sau la [email protected]. Rezervările pe email sînt valabile doar cu confirmare din partea organizatorilor CNDB. Nu se pot face rezervări prin email în ziua reprezentaţiilor.

Parteneri media: 24-FUN, Suplimentul de Cultură, Time Out Bucureşti, alternativ, HotNews.ro, LiterNet, Port.ro


Centrul Naţional al Dansului - Bucureşti
B-dul Nicolae Bălcescu nr. 2 (TNB, latura nordică - acces spre Lăptăria lui Enache, etajele 3 şi 4)

Tel: + 40 21 318 8676
Fax: + 40 21 319 7206
e-mail:[email protected]

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus