Suplimentul de cultură / septembrie 2007
Bobby, realizat de Emilio Estevez, a ajuns în sfîrşit şi pe ecranele noastre. Emilio Estevez este o persoană cunoscută la Hollywood, de aceea a convins mulţi actori cu cotă să joace în această Corabie a nebunilor care este Hotelul Ambassador din Los Angeles în ziua de 5 iunie 1968, cînd a fost asasinat senatorul Robert F. Kennedy. Îi enumăr pe cîţiva: Anthony Hopkins, Sharon Stone, Helen Hunt, Demi Moore, Harry Belafonte, William H. Macy, fireşte Emilio Estevez.

Filmului i se vede jupa din primele secvenţe, dar nu e nimic sexy în asta. Stilul său îl copiază la modul bădăran pe cel din Crash, devenit, iată, placă turnantă în istoria scriiturii cinematografice. Numai că nu oricine poate întrepătrunde numeroase destine (22 în filmul de faţă), aşa cum face Paul Haggis. Deci nu e suficient să te numeşti Emilio Estevez, să fii copilul cel mare al lui Martin Sheen, să faci rost de bani de la fraţii Weinstein şi să ai premiera filmului în competiţia Festivalului de la Veneţia. Doar că toată această garnitură se întoarce împotriva filmului. Faptul că vezi vedetele pîlcuri, pîlcuri jucînd căznit după indicaţiile stîngace ale regizorului, preluate după ureche din succesele momentului nu face decît să îţi accentueze alergia.
Regia: Emilio Estevez Cu: Harry Belafonte, Emilio Estevez, Ashton Kutcher, Anthony Hopkins, Helen Hunt, Laurence Fishburne

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus