Suplimentul de cultură / octombrie 2007
4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile
Biletele la proiecţiile cu 4 luni, 3 săptămîni şi 2 zile din cadrul Festivalului de Film de la New York - NYFF (28 septembrie - 14 octombrie 2007) - s-au vîndut deja, iar filmul lui Cristian Mungiu a stîrnit un interes la fel de mare din partea presei americane.

Proiecţia pentru presă a filmului premiat cu Palme d\'Or a avut loc miercuri, 26 septembrie. Sesiunea de întrebări care a urmat proiecţiei a fost moderată de directorul festivalului, Richard Pena (cu care Suplimentul de cultură a publicat un interviu în exclusivitate în urmă cu cîteva săptămîni), informează Institutul Cultural Român din New York. Potrivit sursei citate, jurnaliştii americani au fost interesaţi de felul în care s-a născut ideea acestui film şi de structura care îl susţine (selecţia actorilor, realizarea cadrelor lungi, fără tăieturi, spiritul geometric al poziţiilor camerei), dar şi de receptarea acestuia de către tînăra generaţie din România.

"Vom afla mai tîrziu eficienţa proiecţiei de presă, dar atît cît pot aprecia la faţa locului, sînt toate semnele că a mers bine: au fost mulţi jurnalişti la vizionare, mare parte dintre ei au rămas la discuţii, au pus multe întrebări şi, cel mai important pentru mine, nivelul discuţiei a fost deosebit: s-a vorbit despre film, despre stil, despre cinema la un mod nuanţat şi subtil", spune Cristian Mungiu.


Regia: Cristian Mungiu Cu: Anamaria Marinca, Vlad Ivanov, Laura Vasiliu, Alexandru Potoceanu, Luminiţa Gheorghiu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus