octombrie 2007
Pentru cei care iubesc filmele, pentru cei care sunt interesaţi de ideea discutării lor, sau pur şi simplu pentru cei care doresc să se adăpostească de frig în sala de cinema, CineClubul îşi redeschide porţile. Pe tot parcursul primului an de existenţă, CineClubul a reuşit să adune sub acelaşi acoperiş şi în faţa aceluiaşi ecran oameni diferiţi, dar având aceleaşi pasiuni - filmul şi vorba.

Anul trecut ne-am petrecut serile de miercuri şi de duminică vizionând filme precum Pierrot le fou (r: Jean-Luc Godard), Die Ehe der Maria Braun (r: Rainer Werner Fassbinder), Mephisto (r: Istvan Szabo), Alice Doesn't Live Here Anymore (r: Martin Scorsese). Unele întâlniri au avut chiar un caracter mai special, căci ne-au bucurat cu prezenţa regizori români care şi-au comentat filmele, au răspuns la întrebări şi s-au apropiat de cei din public: Stere Gulea cu filmul Moromeţii, Liviu Ciulei cu filmul Pădurea spânzuraţilor sau Alexandru Solomon cu Omul cu o mie de feţe.

Anul acesta, tot ce a fost bun va deveni mai bun, tot ce a fost rău va fi mai puţin rău şi în general, vom avea parte de multe lucruri noi. Am pregătit mici schimbări menite să atragă în rândurile noastre cât mai mulţi iubitori de cinema: în primul rând acum există un blog care este updatat la perioade scurte de timp şi pe care se pot găsi atât programul CineClubului, cât şi cronici despre regizori, impresii despre filmele care rulează acum pe ecrane sau despre filme mai vechi. (cineclub.wordpress.com)

Nu ne rămâne decât să vă invităm alături de noi la Cinemateca Union începând de duminică 14 octombrie 2007 să vedem filme, să le discutăm şi, într-un final să devenim cinefili mai buni.




Program CineClub octombrie 2007 - Cinemateca Union
Duminică 14 octombrie 2007, ora 19
Frumoasa şi bestia (La Belle et la bete) Fra. 1946 r: Jean Cocteau

Joi 18 octombrie 2007, ora 19
Neinvinsul (Aparajito) India 1956 r: Satyajit Ray

Duminică 21 octombrie 2007, ora 19
Al treilea om (The Third Man) SUA 1949 r: Carol Reed

Miercuri 24 octombrie 2007, ora 19
Pământul se cutremură (La Terra trema) Ita. 1948 r: Luchino Visconti

Duminică 28 octombrie 2007, ora 19
Margarete (Sedmikrasky) Cehoslovacia 1966 r: Vera Chytilova

* toate filmele vor fi subtitrate în limba engleză

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus