Suplimentul de cultură / octombrie 2007
4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile
Filmul lui Cristian Mungiu, 4 luni, 3 săptămîni şi 2 zile, a avut la proiecţiile din cinematografe şi la cele din caravana prin 15 oraşe rămase fără săli de cinema 63.000 de spectatori de la premieră, ceea ce-l clasează pe locul patru în topul filmelor româneşti din ultimii zece ani. Aproximativ 18.000 de spectatori l-au văzut în case de cultură, în cele 15 oraşe rămase fără săli de cinema prin care a trecut caravana peliculei. "Noi am făcut un prim pas pentru a aduce filmul acolo unde nu existau condiţii. Mai departe însă este responsabilitatea autorităţilor în domeniu să se ocupe de crearea acestor facilităţi - renovarea şi extinderea sălilor de cinematograf", a explicat Mungiu, într-un comunicat de presă.

În topul filmelor româneşti cu cei mai mulţi spectatori, potrivit Anuarului Statistic al Cinematografiei, este însă filmul Garcea şi oltenii (2002), vizionat de 289.830 de oameni, urmat de Asfalt tango (1997) al lui Nae Caranfil, cu 126.897 de spectatori şi Filantropica (2002), tot de Caranfil, cu 113.302 de spectatori.


Regia: Cristian Mungiu Cu: Anamaria Marinca, Vlad Ivanov, Laura Vasiliu, Alexandru Potoceanu, Luminiţa Gheorghiu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus