noiembrie 2007
Festivalul Naţional de Teatru 2007
Concert la cerere
Regia: Thomas Ostermeier, Scaubuhne am Lehner Patz
Spectacol invitat, Germania

O aşteptare continuă: aşteptarea unui alt personaj, aşteptarea unui dialog (sau monolog) aşteptarea unei minuni care să spargă prozaicul. Dar aşteptarea nici nu se termină surprinzător: după toată rutina prin care trece o femeie singură, (despre care nu ştim nimic) ajunsă acasă (nu ştim de unde) - pregătirea mesei, o emisiune la TV, o ţigară, spălatul ciorapilor, facerea patului - într-o linişte apăsătoare, într-o solitudine necruţătoare, îşi ia viaţa. Un spectacol care întreabă: e teatrul viaţă sau viaţa teatru?


The Shape of Things
Regia: Vlad Massaci
Teatrul Act

Explorând limitele teatralităţii, utilizând spaţiul de joc cu o dezinvoltură demnă de remarcat şi completând ideea piesei folosind mijloace multimedia, Massaci construieşte un spectacol modern cu un subiect postmodern: arta şi limitele ei. Dialogul, comic dar departe de a fi superficial, umple perfect un joc al actorilor de o intensitate care-ţi ridică părul de pe mâini. Iar la plecare, te vei întreba inevitabil: este totul permis în artă?

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus