noiembrie 2007
Stagiunea concertistică 2007
Duminică, 18 noiembrie 2007, de la ora 18.00, Anca Parghel îşi aniversează cei 30 de ani de carieră în compania Big Band-ului Radio, condus de Ionel Tudor, pe scena Studioului de Concerte Mihail Jora, al Radiodifuziunii Române.

Swing, be bop, latino, ethno - evergreen-uri în "vestimentaţii" originale sau semnate de aranjorul de geniu Peter Herbolzheimer. Aceasta este reţeta de succes a concertului eveniment pe care diva româncă a jazzului, Anca Parghel, o propune tuturor fanilor săi.

În deschiderea concertului: o premieră absolută. Publicul are şansa de a asculta piesa Play 4 me a compozitorului George Natsis care, cu totul surprinzător pentru cei care ştiu câte premii pentru creaţie a primit până acum, debutează astfel în lumea jazzului.

Anca Parghel - o scurtă definiţie: 50 de ani de viaţă, 30 de ani de carieră, o voce desfăşurată pe 4 octave; stabilită în Belgia, la Bruxelles, concerte în România, dar şi în toată Europa. Este comparată cu Yma Sumac, Maria Callas, Ella Fitzgerald. Profesoară la Conservatorul Regal de Muzică din Bruxelles. A înregistrat până acum 18 albume. Un star. În concert la Sala Radio, duminică, 18 noiembrie 2007, ora 18.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus