Suplimentul de cultură / decembrie 2007
Sibiu 2007 se încheie cu rock şi foc. Startul îl va da, încă din 23 decembrie 2007, compania franceză Carabosse, care va monta instalaţiile sale cu foc în centrul Sibiului.

"Iubim flăcările, ne place să transformăm locurile şi ne plac întîlnirile dintre oameni. Această pasiune prinde viaţă în Instalaţii de Foc, pe care le montăm în cele mai neobişnuite locaţii, prin intermediul spectacolelor care pun stăpînire pe spaţiile publice...", spun artiştii francezi, care au participat şi la Festivalul Internaţional de Teatru din Sibiu.

În 30 decembrie 2007, sînt aşteptaţi să cînte cei de la The Prodigy, a căror prezenţă a fost mult timp pusă sub semnul întrebării. Înaintea concertului, trupa The Fire of Anatolia aduce un spectacol ce ilustrează episoade din istoria Mesopotamiei şi Anatoliei, şi dansatorii turci folosindu-se de foc.

În noaptea de Revelion vor cînta Reamonn şi Europe, iar între concertele lor, la miezul nopţii, va fi spectacol pirotehnic, cu Groupe F, cei care au participat şi la deschiderea programului sibian, la Revelionul 2007.


Capitala Luxemburg, sărbătoare finală

Capitala Culturală Europeană parteneră a Sibiului în 2007, Luxemburg, a sărbătorit deja încheierea programului. La exact un an de la deschiderea oficială, pe 8 decembrie 2007, Luxemburg a răsunat de muzică, cu evenimente de stradă, muzicale şi teatrale.

Sărbătoarea luxemburgheză s-a desfăşurat în aer liber, pentru toată lumea, aşa cum a fost şi deschiderea, incluzînd însă şi o ceremonie oficială, la Rotonda 1. Artiştii au pus stăpînire pe zona gării şi au animat străzile pînă spre Oraşul de Sus, cu o atmosferă de vis şi personaje fantastice. În Capitala Culturală Europeană al cărui simbol a fost cerbul albastru, un grup de girafe roşii a defilat pe Avenue de la Liberté, oameni uriaşi au străbătut străzile luminate de instalaţii de foc, în timp ce a doua Rotondă a răsunat de muzică electro, pînă după 1 noaptea. Spre deosebire de sibieni, luxemburghezii au ieşit însă în stradă în număr mult mai mic, fiind ţinuţi în casă şi de vremea ploioasă şi rece. Din Sibiu, au participat la festivităţi prefectul Ion Ariton şi primarul Klaus Johannis.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus