Re:publik / august 2006
Nu ştiu cîte glume mai pot face oamenii ăştia, dar trailer-ul promitea. Ca şi numele lui Zucker & Abrahams, care-au reuşit în 2003 să revigoreze puţin franciza Scary Movie, după vomismentele seriale ale născătorilor fraţi Wayans. Dar, ca de obicei la genul ăsta de filme, cele mai bune momente s-au văzut acolo, în trailer: de la parodia de Saw din pregeneric (reluată, cu alte elemente, pe tot parcursul "filmului"), la triPod-ul gigantic ce iniţiază distrugerea lumii, Village-ul de retarzi (cu Bill Pullman pe post de William Hurt) sau tumbele isterice ale eroului Tom (nu Cruise, deşi...) la un show gen Oprah.

În rest: scheletul e din War of the Worlds, altoit cu ceva The Grudge, Dark Water, Million Dollar Baby (una dintre puţinele faze chiar de milioane!) şi nenumărate referinţe, dintre care chiar dărîmătoare e parodia all-black & disco la o deja foarte celebră secvenţă din Brokeback Mountain. Dacă vreţi neapărat, un plot există, dar nu e foarte relevant - cine naiba merge la SM ca să vadă o poveste?! Uneori trenează, alteori rîsul e profund jenat (specialitatea casei), dar e, aşa că nu poţi să-l dai dracu' pur şi simplu. Un film inutil şi neimportant, dar suficient de ireverent şi cu cîteva gaguri simpatic/demenţiale cît să nu-ţi pară rău de banii daţi pe bilet sau de timpul (foarte scurt, de altfel) dedicat vizionării.
Regia: David Zucker Cu: Anna Faris, Regina Hall, Craig Bierko, Bill Pullman, Anthony Anderson

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus