februarie 2008
Scurtmetrajul O zi bună de plajă, regizat de Bogdan Mustaţă, pe un scenariu scris de Cătălin Mitulescu, a fost anunţat în 13 februarie 2008, câştigătorul Ursului de Aur în cadrul Festivalului de Film de la Berlin.

Pelicula prezintă povestea a trei puşti delincvenţi care sechestrează un şofer de tir şi o prostituată şi îşi fac de cap cu ei pe o plajă pustie. Bogdan Mustaţă nu se află la prima colaborare cu Cătălin Mitulescu. Ei au mai lucrat împreună pentru realizarea scenariului lungmetrajului Un balon în formă de inimă. Scenariul lui Cătălin Mitulescu, O zi bună de plajă, a primit o finanţare de 180.000 RON din partea Centrului Naţional al Cinematografiei, în 2006.

În competiţia Berlinale Shorts, câştigată de Bogdan Mustaţă, s-au înscris peste 1 500 de scurtmetraje din 64 de ţări. Juriul acestei secţiuni a fost format din Marc Barbé (Franţa), Ada Solomon (România) şi Laura Tonke (Germania). Filmul a fost apreciat pentru persistenţa mesajului, pentru capacitatea sa de a ridica mai degrabă întrebări, decât de a oferi soluţii, dar şi pentru caracterul lui imprevizibil şi precis, informează situl Festivalului.

Ursul de Argint a mers către Udedh bun, regizat de Siddharth Sinha, din India. Scurtmetrajul a convins prin firul narativ modern, bazat mai curând pe găsirea unui echilibru armonios între imagine şi sunet, decât pe cuvinte. Imaginea tradiţională a femeii dorite capătă aici noi semnificaţii erotice.

Festivalului de Film de la Berlin continuă până la data de 17 februarie 2008.

Citeşte un interviu cu Bogdan Mustaţă pe LiterNet.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus