decembrie 2003
Puţinătatea cuvintelor
de Anda Palade


Nu am cuvinte... cred că a fost să-i stau în calea undelor.... dacă te poţi dizolva în unda muzicală a lui, atunci, de mult sunt în această stare... deci, cuvintele sunt de prisos.



(Poţi încerca să scrii ceva mai mult ? Chiar dacă pentru tine "cuvintele sînt de prisos", alţii ar vrea poate să le citească.

Răzvan.)





Da, oricînd se poate, cu prinos şi nu de prisos.

Dar trebuie să ai şi starea sufletului pe unda nevoii de a scrie...

În ultimul timp sunt o fiinţă hărţuită, contorsionată de vremurile care sunt peste mine. Încerc să mă trag spre suprafaţă, căutând acea gură de aer proaspăt care poate să-mi oxigeneze existenţa... Ştii, e greu să nu mai fii copil! Şi asta se întîmplă în momentul cînd, pe rînd şi cu durere, nu mai ai părinţii alături de tine.. e un gol, gol..

Da, existenţa ...munca de zi cu zi, zbuciumul cotidian....nu mai ai timp să te gîndeşti, dar golul este şi chiar dacă e umplut cu altceva pe moment... tot gol e...
Şi la serviciu, o tastă, internetul... LiterNet (de mult nu am mai răsfoit site-ul)... privirea mi-a fost atrasă de un interviu... şi o aducere aminte.

Eu prefer chitara clasică, de la Tarrega, Albeniz, Segovia, Rodrigo... până la blues, Chuck Berry ... rock, Jimi Hendrix... deja amplificată şi ... Clapton, Santana şi.. Dar într-o zi tata m-a dus să ascult, nu Haskill, nu Lipatti, nu, doar Clayderman!!..şi era Ajun de Crăciun, împodobeam bradul, mirosea a turtă dulce şi a cetină proaspată... afară ningea molcom..? acum de ce nu mai ninge?... duios, acord de Silent Night, Silver Bells, O Tannenbaum, Jingle Bells ...şi Ave Maria...

Aşa a fost începutul... destul ca să nu fie întrerupt...
Cam aşa a fost, deja spun des 'a fost'.. căci tata nu mai...

Crezi că se include, ce am spus mai sus, în nevoia de a afla!?

Toate bune,
Anca Palade.





Pe 13 decembrie, la Sala Mare a Teatrului Naţional, puteţi să îl ascultaţi pe Richard Clayderman într-un concert cu totul special. Concertul extraordinar Richard Clayderman este oferit de BANCPOST, sponsor exclusiv al evenimentului.
Spectacolul este organizat de compania Events, parteneri media Prima TV, partener Casa Capşa.



Citiţi un interviu cu Richard Clayderman.

0 comentarii

Adăugare comentariu

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus