Eddie's site / februarie 2008
Bucket List, The
E imposibil să nu-ţi fi pus vreodată întrebarea "ce aş face dacă aş mai avea câteva luni de trăit?". Cu alte cuvinte... cum ţi-ai petrece sfârşitul propriei tale vieţi. Cu ce ţi-ai ocupa timpul, ştiind că the end is near? Ai avea cumva inspiraţia să faci o listă cu lucrurile pe care ţi-ai dori să le bifezi după care, lucru esenţial, să faci pe dracu'n patru ca să le bifezi cu adevărat?

Despre asta e vorba în The Bucket List: doi bărbaţi diagnosticaţi cu cancer în fază terminală devin colegi de cameră de spital (unul dintre ei fiind proprietarul spitalului). Şi pentru că unul dintre ei e Jack Nicholson (adică mai nebun decât ai putea crede) şi pentru că celălalt e Morgan Freeman (adică mai blând decât l-ai văzut vreodată) ei decid că lucrul cel mai important pe care trebuie să-l facă este să completeze "lista de dat colţul". Paraşutism? Curse de maşini? Piramidele? Savana? Temple budiste? Nici o problemă: Jack are bani pentru orice. Ce te faci însă atunci când vine cu adevărat momentul

The Bucket List este filmul care demonstrează că se mai pot face filme simple, emoţionante, excepţional jucate şi care stârnesc şiroaie de lacrimi după care să nu-ţi pară rău. The Bucket List nu e un film despre moarte, ci despre viaţa care trebuie trăită dincolo de ea. Adaugă la asta umorul câtorva momente geniale dar în special doi actori magnifici şi extraordinara chimie dintre ei, ce se simte dincolo de camera operatorului şi vei avea un film pe care, măcar la cinci minute după ce l-ai văzut, îţi vei dori să-l adaugi în top 10-ul personal.

(cinci stele)
Regia: Rob Reiner Cu: Jack Nicholson, Morgan Freeman, Sean Hayes, Beverly Todd, Rob Morrow

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus