martie 2008
După spectacolul Dance Generator în beneficiul liceelor de coregrafie şi premiera la Urban Kiss, Răzvan Mazilu nu numai că nu încetineşte ritmul, ci îl accelerează, în ceea ce consideră a fi "un an extrem de activ".

Aflat într-un vârf de formă, reputatul coregraf şi dansator Răzvan Mazilu lansează iubitorilor dansului încă o invitaţie inedită în această primăvară, de data aceasta la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti. În proiectul Amprenta, în care dă startul ca prim coregraf invitat, Răzvan Mazilu propune o abordare personală a artelor spectacolului, din perspectiva care îl caracterizează - aceea a coexistenţei mai multor genuri artistice, tipice unui performance complex şi contemporan.

Cele două săptămâni în care personalitatea artistului va defini spaţiul CNDB - până la 30 martie 2008 - propun publicului o experienţă diversă, bogată şi inedită, de la fotografie de dans şi concerte live de jazz, până la evenimente fashion şi, evident, mult dans, dans, dans.

"Ceea ce m-a atras la acest proiect şi m-a făcut să accept provocarea CNDB a fost tocmai posibilitatea de a mă exprima liber, aşa cum simt eu, şi de a invita publicul să mă redescopere într-un mod, sper, inedit. Este un an foarte activ pentru mine, şi suntem abia la început, aşadar îi rog pe iubitorii dansului să se aştepte şi la alte surprize din partea mea...", promite Răzvan Mazilu.



(foto de Egyed Ufó Zoltán)
Programul cu... amprentă maziliană la CNDB este următorul - comentariile aparţin artistului:
19, 20, 21 martie 2008 - Autoportret cu labirint. "Publicul este condus printr-un labirint personal al meu, cu fragmente video din lucrările mele, iar la capătul acestui labirint sunt eu, într-o deconstrucţie şi reconstrucţie a mea, în coregrafia ad-hoc a doi tineri coregrafi cărora le-am dat ca temă... Răzvan Mazilu. Ne vom întâlni atunci prima oară şi vom lucra sub ochii publicului, ca la o primă repetiţie. Onestitatea este miza Autoportretului".

20 martie 2008 - Vernisaj de expoziţii foto: Mihaela Marin, Egyed Ufó Zoltán, Harris Wallmenn. "Fotografia este o artă care mă fascinează şi încerc să mă apropii mai mult de ea. Am invitat fotografi cu care am lucrat foarte bine sau pe care îi admir - Mihaela Marin, Ufó şi Harris Wallmenn - un fotograf de la Oradea care face lucruri extraordinare în revista Photo Magazine."

23 martie 2008 - Concert Vlaicu Golcea & friends. "Cu Vlaicu am lucrat extraordinar în multe ocazii, iar recent am colaborat foarte bine atât la spectacolul de binefacere Dance Generator, el fiind unul dintre invitaţi, cât şi pentru sound design-ul de la recenta mea premieră de la Operetă, Urban Kiss".

27, 28, 29 martie 2008 - Spectacole de dans contemporan. "Am chemat artişti pe care aş vrea să-i cunosc mai bine, să intru în dialog cu ei. Artişti la început de drum - cum ar fi Adrian Stoian, Alexandra Pirici sau Florin Vidamski - dar şi pe Vava Ştefănescu, una din primele mele partenere de dans, pentru că acest proiect e o şansă foarte bună de a ne întâlni din nou într-un alt context artistic, după un timp".

30 martie 2008 - Rozalb de Mura vs. Răzvan Mazilu - fashion event cu fragmente din Urban Kiss. "Spiritul din Urban Kiss e legat de aceste creaţii vestimentare".

Răzvan Mazilu a mai colaborat cu CNDB anul trecut, cu ocazia proiectului Sertar în cadrul căruia a propus o întâlnire virtuală cu originalul şi prea puţin cunoscutul coregraf Trixy Checais, un precursor al dansului contemporan românesc.

În luna aprilie 2008, Răzvan Mazilu va pleca în două turnee internaţionale, la Madrid cu spectacolul Un Tango Mas şi la Milano cu recitalul Sell Me!.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus