martie 2008
Cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Bucureşti (BFF) va avea loc în perioada 28 iunie-6 iulie 2008 şi va acorda premii în valoare toată de 26.500 de euro, pentru cele patru secţiuni competiţionale - lungmetraj, scurtmetraj, documentar şi pentru programul CineMareaNeagră.

Festivalul de Film Bucureşti va rămîne fidel cinefililor cu o secţiune competitivă pentru filme internaţionale de lungmetraj, realizate după data de 1 ianuarie 2007, iar selecţia a fost deschisă producţiilor care nu au fost distribuite comercial în România, ori în alte festivaluri, cu excepţia celor de categoria A.

Alte două secţiuni competiţionale din festival vor fi dedicate scurtmetrajelor şi documentarelor, realizate după data de 1 ianuarie 2007, care nu au fost distribuite comercial în România.

În plus, BFF doreşte să atragă atenţia asupra realizărilor regizorilor din ţările bazinului Mării Negre, într-un program intitulat CineMareaNeagră, adresat lungmetrajelor realizate în România, Bulgaria, Turcia, Armenia, Gruzia, Ucraina, Rusia şi Republica Moldova. BFF va avea şi două secţiunii necompetitive - Europa şi Focus. Cea din urmă va fi dedicată, în acest an, cinematografiei indiene. Juriile pentru programele competiţionale sunt formate din câte trei personalităţi ale cinematografiei internaţionale şi româneşti.

Vor fi acordate: Marele premiu - trofeul festivalului şi 5.000 de euro, cel mai bun regizor (trofeu şi 3.000 de euro), cea mai bună imagine (trofeu şi 2.000 de euro), Premiul Juriului pentru debut - primul sau al doilea film - (trofeu şi 1.500 de euro), Premiul CineMareaNeagră pentru cel mai bun film (trofeu şi 5.000 de euro), Premiul CineMareaNeagră pentru regie (trofeu şi 3.000 de euro), Premiul CineMareaNeagră pentru cea mai bună imagine (trofeu şi 1.000 de euro), Premiul CineMareaNeagră pentru debut - primul sau al doilea film - (trofeu şi 1.000 de euro), Cel mai bun scurtmetraj (trofeu şi 2.000 de euro) şi Cel mai bun documentar (trofeu şi 3.000 de euro).

Festivalul de Film Bucureşti este organizat de Cornelia Paloş, care deţine casa de producţie Artis Film România. Prima ediţie a BFF s-a desfăşurat anul trecut, la Bucureşti, în cadrul programului "Primăvara culturală bucureşteană". Printre filmele proiectate în festival s-a numărat şi producţia germană Das Leben den Anderen / Viaţa celorlalţi, premiată cu Oscarul pentru cel mai bun film străin, în 2007.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus