martie 2003
Tandreţuri pentru femei cu cei patru corifei




Argument


Nu numai prima săptămână, ci întreaga lună martie li se cuvine femeilor. Şi nimeni nu s-ar gândi să le priveze de acest dar.

După extraordinarul succes înregistrat cu "Tandreţuri mici pentru doamne şi gagici" (23 mai 2002, Sala Palatului din Bucureşti), Nicu Alifantis, Alexandru Andrieş, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă şi Fundaţia cultural-artistică Aurel Mitran vă propun un nou concert: "Tandreţuri (mari) pentru femei cu cei patru corifei". Bineînţeles că un asemenea concert le este dedicat femeilor şi nu putea fi altfel programat decât în luna cuvenită lor.

Aşa cum nimeni nu s-ar gândi să renunţe la celebrarea femeii, nimeni n-ar putea contesta faptul că Nicu Alifantis, Alexandru Andrieş, Mircea Baniciu şi Mircea Vintilă trebuie să devină, în acest interval, 1-31 martie 2003, depozitarii iubirii colective faţă de femeie şi "purtătorii de cuvânt" ai acestei iubiri colective.

De ce? E foarte simplu. Pentru că nu există femei ajunse la perioada în care frumuseţea lor este mai "grea", mai împlinită ca niciodată, care să nu-şi fi trăit iubirile în acordurile unor cântece precum "Inscripţie pe un inel", "Cea mai frumoasă zi", "Eşarfă în dar" sau "Miruna". Ba chiar şi despărţirile, atunci când o femeie le trăieşte însoţită de muzica lui Alifantis, Andrieş, Baniciu sau Vintilă sunt frumoase.

Bărbaţii? Ei bine, bărbaţii vor fi întru-totul de acord. Şi pentru ei a fost mai uşor să facă declaraţii de dragoste şi, fireşte, a fost mai plăcut să-şi strângă iubita în braţe, în acordurile aceloraşi cântece.

Vă chemăm deci să fiţi invitaţii noştri pe 31 martie 2003, la ora 19, sub cupola Circului Globus, şi vă promitem, în numele protagoniştilor săi, că nu numai spectacolul, dar şi tot ceea ce ţine de substanţa, de organizarea lui, vor reprezenta o adevărată încântare.

Prezentare

"Tandreţuri mici pentru doamne şi gagici" şi "Tandreţuri (mari) pentru femei cu cei patru corifei" sunt poveşti fără sfârşit. Spectacole pe care publicul ar vrea să le revadă, iar şi iar, pentru acel tip de comunicare magică pe care numai nişte artişti atât de talentaţi şi experimentaţi cum sunt Nicu Alifantis, Alexandru Andrieş, Mircea Baniciu şi Mircea Vintilă ştiu să-l stabilească.

Alchimia spectacolului este cunoscută, reţeta succesului imediat şi copleşitor este indubitabilă. Istoria industriei spectacolului din ultimii cincizeci de ani a fost marcată de concertele unor Crosby, Stills, Nash & Young. Sau Sting, Phil Collins, Eric Clapton şi Elton John reuniţi pe Wembley Arena. Sau Al Di Meola, Paco de Lucia şi John McLaughlin în "Friday Night in San Francisco" .

"Tandreţuri (mari) pentru femei cu cei patru corifei" este un spectacol rafinat şi vesel, în care fiecare dintre artiştii prezenţi pe afiş va aduce cu sine tot ce a adunat mai bun şi mai frumos într-o carieră care se întinde pe trei decenii. Nu va lipsi, desigur, bucuria fiecăruia de a cânta în compania unor prieteni cu care împărtăşeşte aceleaşi credinţe şi acelaşi sistem de valori. Nu vor lipsi umorul inteligent şi glumele, absolut savuroase pentru audienţă, pe care şi le servesc unul altuia.

Nicu Alifantis, Alexandru Andrieş, Mircea Baniciu şi Mircea Vintilă vă invită să trăiţi alături de ei o poveste fără sfârşit.

Parteneri media: TV România 1, Radio Total, Evenimentul Zilei, Şapte Seri, Bucharest Nightlife, Observator Cultural, www.LiterNet.ro
Cu: Alifantis, Andrieş, Baniciu, Vintilă

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus