aprilie 2008
Editura Cartea Românească vă invită miercuri, 16 aprilie 2008, la ora 17.00, în Sala Oglinzilor a Uniunii Scriitorilor din Bucureşti - Calea Victoriei 115 -, la lansarea romanului Vindecătorul de Sebastian A. Corn. Va mai prezenta, alături de autor, criticul literar Paul Cernat.



*****

Intro
"Vindecătorul este un fantasy metafizic ce impune definitiv un autor ajuns la deplina maturitate artistică.

În ciuda cîtorva tentative de evadare, imaginea scriitorului Sebastian A. Corn a rămas, pînă de curînd, cea a unui remarcabil autor S.F. - un original post-cyberpunk, cu deschidere către experimentul mitologic şi metaficţional. Însă prin acest roman cu titlu şamanic, el face pasul decisiv către mainstream. Întorcînd pe dos formula SF-istică, fantezia experimentală a lui Corn pune în mişcare povestea captivantă a unui erou preistoric, scrisă la persoana întîi pentru viitor. Aventurile şi căutările epopeice ale unei lumi încă sălbatice se îmbină subtil cu aventura naşterii şi dezvoltării limbajului-care-modifică-lumea. Mai precis, cu trecerea acestuia din planul gîndirii magice în cel dezvrăjit al scrierii. Scris cu o simplitate adecvată subiectului şi cu subtexte de virtuoz, romanul este spectaculos, o adevărată revelaţie. O poveste cum aţi fi vrut de mult să citiţi şi un virtual titlu de vîrf în proza acestui an." (Paul Cernat)

Citiţi un fragment din acest volum în Atelier LiterNet.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus