aprilie 2008
Opera Comică pentru Copii participă în data de 2 mai 2008 la festivalul Disney Magic Music Days de la Disneyland Paris. Spectacolul, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la Paris, este un balet etno-pop pe muzica lui Roman Vlad intitulat Ciuleandra. Coregrafia este semnată de Mihai Babuşka, iar scenografia de Viorica Petrovici. Interpreţi sunt elevii liceului de coregrafie "Floria Capsali" din Bucureşti Alis Gheorghe, Theodora Munteanu, Alexandra Corneanu, Cristina Marin, Mihai Pricope, Daniel Manea, Vlad Ardeleanu, solista baletului fiind Diana Tudor, iar solistă vocală Roberta Enişor.

Directorul Operei Comice pentru Copii, doamna Smaranda Oţeanu-Bunea, declara: "Chiar dacă Opera Comică pentru Copii are o experienţă internaţională consistentă, pentru că a participat în ultimii ani la festivaluri de gen în Croaţia, India, Spania, Israel, Coreea de Sud şi nu numai, a fi la Disneyland Paris reprezintă un eveniment pentru o companie care se adresează în mod deosebit copiilor. Această participare la festivalul Magic Music Days de la Paris cu baletul Ciuleandra sperăm să rămână pentru Opera Comică un reper de succes şi, de ce nu, să rămână şi în istoria acestui festival internaţional dedicat copiilor."

Fondată în 1998, Opera Comică pentru Copii a fost instituţionalizată la începutul anului 2003, de atunci având stagiune permanentă, subvenţionată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Structura stagiunii este gândită în paralel cu anul şcolar, începe în octombrie şi se încheie în iunie, cu pauze în timpul vacanţelor şcolare. Ca orice teatru de proiecte, Opera Comică pentru Copii rulează câte un titlu pe lună, dar realizează şi turnee în ţară şi în străinătate.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus