aprilie 2008
Concert Brazzaville 2008
Grupul indie-rock Brazzaville concertează în clubul Session din Bucureşti (Str. Elefterie nr. 47-49, în incinta Complexului Cotroceni), în data de 9 mai, începând cu ora 21.00.

Brazzaville a luat naştere în 1997 în Los Angeles, liderul trupei fiind David Brown, fostul saxofonist al celor de la Beck. Au lansat până în prezent şapte albume. Aşa cum o descriu chiar ei, muzica lor sună ca un amestec din primii stropi ai unei ploi torenţiale de vară, cântecul unui canar la ora 4 dimineaţa, vocea ce se aude în difuzoarele unui aeroport, mirosul cafelei dimineaţa şi al ierbii proaspete şi gustul de mango.

Sound-ul lor este indie rock, cu puternice influenţe de jazz, fado şi bossa nova, şi reuşeşte să te ducă cu gândul la briza de pe o plajă pustie sau la un magazin de mirodenii. Nici unul dintre cântecele lor nu te va trage cu forţa într-o lume nouă, te vor ademeni toate cu parfumuri şi cocktailuri până când vei fi dispus să mergi de voie bună. În plus, vocea adaugă o notă de mister şi nostalgie unei instrumentaţii eterice şi foarte catchy, care include chitări, clape, acordeon, pian, bass şi tobe.

New York Times i-au comparat cu Tom Waits, Morphine, Belle and Sebastian, The Velvet Underground şi The Clash, dar în realitate au un sound foarte personal. Au primit cronici favorabile de la The New Yorker, The LA Times, Time Out New York, La Vanguardia, Telerama. Tocmai au lansat un nou album (21st Century Girl), îl promovează în toată lumea (au cântat în Moscova, New York, Barcelona, Istanbul, Amsterdam şi multe alte oraşe) şi ajung în Bucureşti pe 9 mai 2008.

Concertul Brazzaville este un eveniment marca IndieHours, un concept anti-mainstream, care susţine şi promovează muzică indie, de nişă, alternativă. "Ne propunem să aducem în România muzică indie rock sofisticată, apreciată peste tot în lume, care primeşte cronici favorabile şi în care avem încredere", a declarat Ramona Crăciun, managing partner al diviziei. Iulia Nistor, managing partner şi asociat, explică despre concept: "Undeva între show-urile de stadion, atât de desele evenimente electro şi muzică live în club, se află un public care ştie exact tipul de manifestare şi sound pe care şi le doreşte. Şi care până acum a fost neglijat."

Biletele pentru concertul Brazzaville s-au pus în vânzare deja şi pot fi achiziţionate la preţul de 40 RON din reţeaua bilet.ro, on line (www.bilet.ro), de la Magazinul Muzica, Sala Palatului, Magazinele Flanco, Flamingo, Music Shop, librăriile Cărtureşti (lista locaţiilor unde sunt comercializate este pe www.bilet.ro).


Referinţe Brazzaville

Membrii trupei:

David Brown - Vocal/Chitară
Ramon Aragall - Tobe
Brady Lynch - Bas
Paco Jordi - Chitară
Richie Alvarez - Clape

Official Brazzaville site
Brazzaville' MySpace Page
Brazzaville at All Music Guide

Vezi videoclipul piesei Bosphorus al trupei Brazzaville:



Vezi videoclipul piesei Star Called Sun al trupei Brazzaville:

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus