aprilie 2008
Teatrul Ariel din Tîrgu-Mureş împreună cu Fundaţia DRAMAFEST şi UNITER, în parteneriat cu E-ON anunţă lansarea Bursei de piese noi de teatru româneşti, finalizată cu premiul DRAMAFEST - E-ON, în valoare de 10.000 RON. De asemenea, se va acorda un premiu în valoare de 2.000 RON pentru piesa cu cel mai important potenţial radiofonic.

Dramaturgii interesaţi să participe la concurs sunt rugaţi să trimită câte un singur text, care nu a mai fost publicat sau jucat, parţial sau integral. Textele se primesc numai în variantă electronică, pe adresa [email protected], până la data de 1 septembrie 2008. Piesele selectate vor fi anunţate pe data de 1 octombrie 2008. Lecturile scenice ale pieselor selectate vor avea loc în prezenţa autorilor, între 23-26 octombrie 2008 şi vor fi urmate de premierea piesei câştigătoare şi montarea ei în stagiunea 2008/2009, la Teatrul Ariel.

Juriul de selecţie a textelor este format din criticii de teatru Oana Cristea-Grigorescu, Iulia Popovici şi Anca Rotescu. Juriul de premiere este format din: Sorin Crişan (critic şi teoretician de teatru, profesor al UAT - Tg. Mureş), Alina Nelega (dramaturg), Teodor Cristian Popescu (regizor), Diana Popdan (ziaristă radio), Iulia Popovici (critic de teatru).

Detaliile privind regulamentul Bursei şi desfăşurarea proiectului pot fi accesate la www.teatrulariel.ro, începând cu data de 15 aprilie 2008 sau pot fi aflate telefonic la 0748-203 172, persoană de contact Mariana Iordache (secretar literar, Teatrul ARIEL).

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus