iunie 2008
Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu 2008
Au mai rămas două zile în care cei interesaţi pot "studia" oferta unor creatori de spectacole din ţară şi din străinătate, participanţi la Bursa de spectacole organizată în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu - Energii 2008. Aflată la cea de-a unsprezecea ediţie, Bursa de spectacole din acest an se bucură de participarea a 35 de organizaţii şi instituţii culturale, pornind de la teatre, opere, companii de balet până la centre culturale, şcoli de creaţie şi asociaţii de tineret din România, Germania, SUA, Italia, Ungaria, Japonia şi Israel. Bursa de spectacole de la Sibiu este singura platformă de întâlnire, prezentare şi vânzare a actului cultural din România. Bursa a fost deschisa ieri, 5 iunie 2008 si poate fi vizitată pana in data de 7 iunie 2008, în fiecare zi, în intervalul orar 12.00 - 19.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu.

Publicul poate vedea toate companiile participante prezentate într-un catalog al Bursei şi poate vizita standurile a 24 dintre instituţiile participante. Structura catalogului include instituţii de cultură din întreaga ţară, prezentând oferta artistică a fiecăreia, precum şi datele de contact, în ideea promovării unei mai bune colaborări şi totodată, pentru a oferi publicului larg şi operatorilor culturali din ţară şi străinătate o incursiune în proiectele culturale ale diferitelor teatre, companii sau uniuni de creaţie.

Anul acesta, formula de desfăşurare a Bursei de spectacole de la Sibiu este similară cu cea a Bursei de teatru de la Freiburg sau a Bursei de dans de la Bruxelles. Prin urmare, în acest an va exista, în premieră, un program al Bursei ce include reprezentaţii ale operatorilor culturali din Sibiu, workshop-uri pentru operatori culturali, analiză de spectacol, precum şi un concurs - spectacolul câştigător fiind invitat să participe anul viitor, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Astăzi, 6 iunie 2008, vizitatorii Bursei pot urmări un spectacol de dans prezentat de trupa Forumului Democrat al Germanilor din România, urmat de o analiza a spectacolului Giocondele prezentat de Teatrul Ariel din Râmnicu Vâlcea. Dezbaterea va fi urmată de un atelier de lucru cu tema: "Siguranţa pe scenă conform normelor europene". Cei care vor încheia cea de-a doua zi a Bursei vor fi membri trupei Crispus care vor prezenta un spectacol interesant de dans combinat cu efecte pirotehnice.

În ultima zi, vor avea loc discuţii pe tema "Artiştii şi impozitele. Idei şi trucuri pentru contractele de drept intelectual" pentru ca la ora 18.00 să aibă loc festivitatea de premiere a celui mai bun stand şi a celui mai bun spectacol prezentat în cadrul Bursei.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus