Hotnews.ro / iulie 2008
Made of Honor
Comedie lipsită de pretenţii, realizată din elemente luate de prin alte părţi şi recombinate. Iubitul meu se însoară / My Best Friend's Wedding e prima referinţă care îţi vine în minte. Elementul de noutate sunt actorii şi aşteptata alchimie dintre ei. Premiera românească are loc vineri, 18 iulie 2008.

Paradoxal, nu Patrick Dempsey şi Michelle Monaghan îţi rămân în cap, ci Sydney Pollack. Acesta face ultimul rol din viaţa sa (a decedat pe 26 mai, în acest an): tatăl eroului, un sexa- (sau septa)genar, care se tot însoară cu tinere blonde şi tot divorţează, încredinţându-i fiului său, către finalul filmului, şi secretul vieţii sale: a iubit o singură femeie pentru care n-a ştiut să lupte. Rolul lui Sydney Pollack e simpatic. E un final frumos, în cheie lejeră.

Filmul se urmăreşte şi el cu lejeritate pentru că nu pune nicio problemă de înţelegere şi pentru că are doza cerută de amor şi de umor. Totuşi, am aşa o bănuială că pe bărbaţi îi va plictisi şi că numai femeile vor şti să aprecieze gropiţele lui Patrick Dempsey şi alura lui de Don Juan modern care prin purtarea lui iresponsabilă provoacă soarta să-l facă să se îndrăgostească de prietena care stă să se mărite. Şi mai trebuie să-i fie şi domnişor (sic) de onoare.

Nu veţi cădea sub scaun de râs, dar nici nu veţi bate darabana în scaun. Filmul lui Paul Wieland e genul de film pe care-l vezi pe DVD în pat, mâncând îngheţată. Nu e nici mai răsărit, nici mai indigest decât alte comedii romantice despre cupluri care se fac şi se desfac pe treptele bisericii, sau în locaţii mai deosebite - aici, Scoţia.


Made of Honor / Mireasa e iubita mea!, 101 minute
Regia: Paul Wieland
Cu: Patrick Dempsey, Michelle Monaghan, Kevin McKidd, Kathleen Quinlan şi Sydney Pollack
Regia: Paul Wieland Cu: Patrick Dempsey, Michelle Monaghan, Kevin McKidd, Kathleen Quinlan şi Sydney Pollack

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus