iulie 2008
Elevator
Lungmetrajul independent Elevator a primit anul acesta "Premiul pentru debut în filmul românesc" la Festivalul Internaţional de Film Transilvania. Filmul a mai fost selectat la International Film Festival of Uruguay, Festivalul Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi (România), Auburn Film Festival (Australia), şi Fresh Film Fest (Cehia).

Filmul spune povestea a doi adolescenţi, un băiat şi o fată, care vor să se izoleze de lume pentru un timp şi încearcă o escapadă romantică într-o fabrică părăsită de la marginea oraşului. Dar situaţia devine dramatică atunci cînd cei doi rămîn blocaţi în liftul de marfă, fără semnal la telefon, fără nimeni în jur să-i audă, fără apă şi fără mîncare.

Elevator este o producţie low-budget, cu un scenariu scris de Gabriel Pintilei, bazat pe piesa lui de teatru omonimă.

"Duceţi-vă şi vedeţi Elevator de cum apare şi pe urmă stăm de vorbă." - Cristian Tudor Popescu - (Gândul, luni 9 iunie 2008)

"Elevator te ţine în priză preţ de 85 de minute, pînă la finalul la care nici nu-ţi vine să crezi că eşti martor." - Mihai Chirilov, critic de film, director TIFF (despre Zilele Filmului Românesc)


Echipa filmului:
Scenariu, producţie, casting: Gabriel Pintilei
Muzica: Ada Milea
Consultant tehnic post-producţie: Florin Piersic Jr.
Producţie: Alexandra M. Păun
Imagine, montaj, regie: George Dorobanţu
Distribuţie: Cristi Petrescu, Iulia Verdeş


Elevator va avea premiera pentru publicul bucureştean joi, 31 iulie, ora 19:00, la Club Fabrică (str. 11 iunie nr. 50, între Dealul Mitropoliei şi Parcul Carol). Preţul biletului este 7 lei.

Mai multe detalii pe situl filmului.

Regia: George Dorobanţu Cu: Iulia Verdeş, Cristi Petrescu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus