octombrie 2008
Dacă, în marea lor majoritate, fotografiile nu ne spun mai mult decât ceea ce putem observa şi noi cu ochiul liber, există unele care dovedesc cât de puţin ne este totuşi îngăduit să vedem. De la această premisă au pornit, în urmă cu patru ani, redactorii revistei DESCOPERĂ, în momentul în care au imaginat un concurs naţional de fotoreportaje deschis tuturor cititorilor săi.

La cele trei ediţii desfăşurate până în prezent, au participat şi s-au numărat printre câştigători atât fotografi profesionişti (Cosmin Bumbuţ, Andrei Iliescu, Ufo Zoltan, Sorin Onişor), cât şi foarte mulţi amatori (Florin Iorganda, Mădălina Ene, Marian Pampu sau Dana Ceuşescu). De altfel, acesta a fost şi scopul Fotoreportajului meu, să ofere o şansă de afirmare tuturor amatorilor care îndrăgesc fotografia şi, totodată, posibilitatea de a se "lupta" umăr la umăr cu fotografii profesionişti. Valoarea competiţiei a crescut considerabil de la an la an, iar în prezent Fotoreportajul meu, ajuns la cea de-a IV-a ediţie, este considerat unul din cele mai prestigioase concursuri de fotoreportaj din România.

În 2008, competiţia este deschisă până pe 24 octombrie, data limită până la care se pot expedia fotoreportajele. Lucrările vor fi apoi analizate de către un juriu patronat de preşedintele fundaţiei Art Expo, Mihai Oroveanu, şi compus din membrii ai redacţiei revistei DESCOPERĂ şi din fotoreporteri de renume, specializaţi în fotoreportaje. Fotoreportajele finaliste vor face obiectul unei expoziţii, vernisată pe 5 decembrie 2008, la Bucureşti, odată cu lansarea ediţiei de iarnă a revistei DESCOPERĂ, ocazie cu care se vor anunţa şi câştigătorii. Premiile sunt oferite de către partenerul celei de-a IV-a ediţii a competiţiei Fotoreportajul meu, Bancpost: locul I - 3.000 de euro, locul - 2.000 de euro şi locul III - 1.000 de euro.

Dacă aveţi minim şapte fotografii expresive pe aceeaşi temă, nu ezitaţi să participaţi. Detalii suplimentare şi regulamentul concursului se găsesc în revista DESCOPERĂ şi pe www.descopera.ro.
.

Laureaţii anului 2007:

Locul 1: Egyed Ufo Zoltan - Simfonia fantastică



(această fotografie face parte din volumul Grafologie pentru o Simfonie Fantastică, publicat de Editura LiterNet şi disponibil spre descărcare gratuită aici.)


Locul 2: Andrei Iliescu - Cuba merge înainte



Locul 2: Mădălina Ene - Parkour Bucureşti



Locul 3: Marian Laurenţiu Pampu - Dincolo



Locul 3: Olah Laszlo-Tibor - Bocşarii

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus