octombrie 2008
Teatrul Bulandra îl prezintă pe Andrei Şerban, invitat special în cadrul Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa, ediţia a XVII-a - Bucureşti, 2008, cu spectacolul Spovedanie la Tanacu, după romanul jurnalistic al Tatianei Niculescu Bran în dramatizarea autoarei. Spectacolul va fi prezentat luni, 3 noiembrie 2008, orele 18,00 şi 21,30, la Teatrul Odeon şi este o coproducţie a Teatrului Odeon cu Institutul Cultural Român, realizată în cadrul Academiei Itinerante Andrei Şerban (o iniţiativă a Institutului Cultural Român de la New York), având în distribuţie un grup de tineri actori ce provin din diverse teatre din ţară.

Academia Itinerantă a fost lansată ca un proiect pilot de către Institutul Cultural Român de la New York şi Asociaţia Culturală ECUMEST, în vederea construirii unui program pe termen lung conceput în jurul personalităţii artistice a lui Andrei Şerban.

Proiectul pilot ce a avut loc în 2007, a fost organizat sub forma unui laborator de creaţie în două etape: prima etapă - un workshop organizat în localitatea Plopi, judeţul Cluj, în cadrul căruia actorii s-au familiarizat cu subiectul; o a doua etapă, cu mult mai amplă, a avut loc la New York şi s-a finalizat cu o prezentare a spectacolului la Teatrul La MaMa E.T.C. din New York, celebrul spaţiu al debutului regizoral al lui Andrei Şerban.

Scriitoarea Tatiana Niculescu Bran s-a aflat, împreună cu regizorul şi grupul de actori, atât la Plopi cât şi la New York, lucrând la dramatizarea propriului roman pe toată durata atelierului.

Cu ocazia prezenţei regizorului Andrei Şerban în Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa, la Librăria Cărtureşti (str. Pictor Artur Verona), luni, 3 noiembrie 2008, ora 16.30, Andrei Şerban lansează cele două volume în ediţie bilingvă (română şi engleză): Andrei Şerban. Călătoriile mele. Teatru / Andrei Şerban. Călătoriile mele. Opera.

Albumele conţin o selecţie retrospectivă de fotografii artistice din spectacole de teatru, respectiv operă, ale regizorului Andrei Şerban, însoţite de textele acestuia. Cele două volume au apărut la Editura Institutului Cultural Român.

Preţurile biletelor sunt: 42,40 RON.

Spovedanie la Tanacu
După romanul jurnalistic al Tatianei Niculescu Bran în dramatizarea autoarei
Regia: Andrei Şerban
Elemente scenografice: Oana Lazăr
Filmări documentare: Mirel Bran
Cu: Csilla Albert, Richard Balint, Lamia Beligan, lonuţ Caras, Ramona Dumitrean, Cristian Grosu, Cătălin Herlo, Cristina Holtzli, Nicoleta Lefter, Mara Opriş, Relu Poalelungi, Andrea Tokai, Florentina Ţilea.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus