noiembrie 2008
Teatrul Bulandra prezintă în cadrul Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa, ediţia a XVII-a - Bucureşti, 2008, sîmbătă, 15 noiembrie şi duminică, 16 noiembrie 2008, orele 19,00, la Sala Izvor, o producţie a Teatro de la Abadia din Madrid: Pacea eternă de Juan Mayorga, regia José Luis Gómez.

Juan Mayorga, laureat al Premiului Nacional de Teatro în 2007, autor al unor texte insolite, este şi autorul celei mai recente piese montate la Teatrul Abadía - Pacea eternă în regia lui José Luis Gomez.

Spectacolul prezintă una dintre cele mai teribile dileme etice din viaţa politico-socială din contemporaneitate: Terorismul.

"Gerardo Vera a fost cel care m-a provocat să scriu o piesă despre terorism. Am acceptat, nu fiindcă mi s-a părut o temă uşoară, ci dimpotrivă, fiindcă nu ştiam cum s-o abordez. Luni de zile m-am frământat căutând un mod de a aborda această temă extrem de complexă, cu un subiect atât de actual.

Voiam să fie o abordare teatrală, care să nu reproducă ceea ce vedem zilnic în ziare şi la televiziune. Într-o zi mi-am imaginat nişte personaje şi o situaţie care mi s-au părut interesante: câini care concurează pentru un post într-o echipă antitero de elită. Am mers pe aceeaşi idee şi am scris Pacea eternă, o piesă care, în cele din urmă, nu mai vorbeşte atât despre terorism, cât despre ceea ce noi, adversarii terorismului, putem să facem sau nu, ca să-l combatem.

Sper ca Pacea eternă să dea de gândit şi nu doar să distreze spectatorii... În orice caz, mie mi-a oferit o satisfacţie nepreţuită: am lucrat cu marele regizor José Luis Gómez" (Juan Mayorga)


Preţurile biletelor sunt: 21,20 RON (cat. I) şi 10,60 (elevi, studenţi, pensionari).


Teatro de la Abadia din Madrid
Pacea eternă de Juan Mayorga
Regie: José Luis Gómez
Scenografie şi mişcare scenică: José Luis Gómez
Costume: Alejandro Andújar
Lumini: José Manuel Guerra
Sunet: Javier Almela
Selecţie muzicală: José Luis Gómez, Andrés Oliva
Creaţie multimedia: Álvaro Luna
Cu: José Luis Alcobendas, Julio Cortázar, Israel Elejalde, Susi Sánchez, Fernando Sansegundo.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus