Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa 2008

Minciuna în Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa, 2008

noiembrie 2008
Teatrul Bulandra prezintă în cadrul Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa, ediţia a XVII-a - Bucureşti, 2008, duminică, 16 noiembrie şi marţi, 18 noiembrie 2008, orele 19,00, la Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti: Minciuna în regia lui Pippo Delbono.

Un spectacol inspirat de incendiul de la oţelăriile Thyssen-Krupp din Torino.
Un spectacol de teatru gestual.
Un spectacol politico-poetic.
Un spectacol cu o puternică amprentă etică şi politică.
O nouă provocare pentru Pippo Delbono şi compania sa.

Printr-o nefericită coincidenţă şi prin permanenta sincronizare a artei cu cele mai profunde evenimente, trupa italiană prezintă un spectacol, cu atât mai actual şi mai tulburător, cu cât astfel de episoade se întâmplă peste tot în lume şi în toate timpurile cu aceleaşi subiecte şi cu aceleaşi dileme: condiţii de muncă precare, accidente de muncă, moarte, vieţi distruse, vinovaţi care nu există sau care nu sunt niciodată găsiţi...

Inspirat de incendiul de la oţelăriile Thyssen-Krupp din Torino şi de numeroase alte accidente de muncă survenite în Italia, Minciuna se doreşte a fi un spectacol cu o puternică amprentă etică şi politică.

Cum poţi să trăieşti într-o comunitate în care spectrul morţii pluteşte peste tine, în care nenorocirea poate interveni oricând, fără ca cineva să ştie din ce cauze, sau fără ca cineva să poată face ceva? Cu atât mai grav, cu cât aceste lucruri se întâmplă în sec XXI, un timp al tehnologiei şi al unor civilizaţii considerate avansate.

Cel mai important ar fi ca toate aceste lucruri să nu se mai întâmple şi oamenii să poată trăi pur şi simplu.

Regizorul Pippo Delbono dedică reprezentaţiile de la Bucureşti cu spectacolul Minciuna victimelor accidentului de muncă de la mina Petrila din 15 noiembrie 2008.

Preţurile biletelor sunt: 42,40 RON (cat. I), 21,2 RON (cat. II) şi 10,60 (elevi, studenţi, pensionari).

Minciuna, după o idee de Pippo Delbono
Regia: Pippo Delbono
Cu: Iolanda Albertin, Gianluca Ballarè, Raffaella Banchelli, Bobò, Giovanni Briano, Pippo Delbono, Lucia Della Ferrera, Ilaria Distante, Claudio Gasparotto, Gustavo Giacosa, Simone Goggiano, Mario Intruglio, Nelson Lariccia, Julia Morawietz, Gianni Parenti, Pepe Robledo.

O coproducţie a
Teatro Stabile di Torino / Compania Pippo Delbono
Teatro di Roma / Emiglia Romagna Teatro Fondazione (Progetto Prospero) /
Théâtre du Rond-Point, Paris / Maison de la Culture d'Amiens / Malta Festival Poznan.

Toate articolele despre Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa 2008

Festivalul UTE de la Bucureşti şi Cluj 2008 - o ediţie mamut, Doina Papp
 Un spectacol moral: Viaţă şi destin - UTE 2008, Magdalena Boiangiu
 Un început bun: Antigona - UTE 2008, Alice Georgescu