noiembrie 2008
Teatrul Bulandra prezintă în cadrul Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa, ediţia a XVII-a - Bucureşti, 2008, vineri, 28 noiembrie, sâmbătă, 29 noiembrie şi duminică, 30 noiembrie 2008, orele 19,00, la Teatrul Odeon, o producţie a Festivalului Internaţional de Teatru Cehov - Moscova în asociere cu Cheek by Jowl: Boris Godunov de Alexander Puşkin, regia Declan Donnellan.

Marele regizor Declan Donnellan, laureat de trei ori cu Premiul Laurence Olivier, fondatorul, împreună cu Nick Ormerod, al Companiei Cheek by Jowl, montează spectacolul Boris Godunov prezentând o viziune puternică şi interiorizată a destinului Rusiei, în spiritul tragediilor shakespeariene.

Organizat pentru întâia oară în toamna anului 1992, Festivalul Internaţional de Teatru Cehov a atras şi continuă să atragă mari regizori: Peter Brook, Giorgio Strehler, Peter Stein, Otomar Krejca ş.a. Una dintre caracteristicile Festivalului Internaţional de Teatru Cehov este aceea că, împreună cu alte organizaţii internaţionale, realizează producţii cu regizori străini şi actori ruşi.

Preţul biletelor este 42,40 RON.

Boris Godunov de Alexander Puşkin
Regia: Declan Donnellan
Scenografie: Nick Ormerod
Muzică: Maxim Gudkin
Coregrafie: Irina Filippova
Cu: Ilia Ilin, Sergey Lanbamin, Alexey Dadonov, Alexander Feklistov, Igor Yasulovich, Andrey Kuzichev, Oleg Vavilov, Mikhail Zhigalov, Olga Khokholva, Nikolay Khmelev, Alexander Lenkov, Mikhail Zhigalov, Evgeny Plekhanov, Igor Yasulovich, Elena Zakharova, Nikita Lukin, Dmitry Shcherbina, Mikhail Zhigalov, Alexey Dadonov, Dmitry Shcherbina, Evgeny Plekhanov, Nikolay Khmelev, Nikita Lukin, Lev Krasovitsky, Oleg Vavilov, Irina Grineva, Mikhail Zhigalov, Alexander Lenkov.