noiembrie 2008
Teatrul Bulandra prezintă în cadrul Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa, ediţia a XVII-a - Bucureşti, 2008, sâmbătă, 29 noiembrie 2008, ora 19.00 şi duminică, 30 noiembrie 2008, ora 15.00, la Sala Toma Caragiu, o producţie a Dusseldorfer Schauspielhaus: Ivanov de A.P. Cehov, regia Amélie Niermeyer.


Ivanov pune accentul pe subiectul major reluat ulterior de Cehov în celelalte piese ale lui: viaţa omului în toată absurditatea, superficialitatea, tristeţea şi irezistibilitatea ei. "Piesa mea este gata" - îi scrie Cehov unui prieten pe 5 octombrie 1887. "Subiectul este complicat şi inteligent, cât timp am scris piesa am fost calm şi fericit, dar la sfârşit un martor imaginar şi-a făcut apariţia."

Acum, prezentată în montarea atât de personală a Améliei Niermeyer la Düsseldorfer Schauspielhaus, piesa Ivanov reuşeşte tot ce îşi propune: un text, un autor şi un teatru din secolul XIX, dar o traducere şi o regie cât se poate de contemporane.

Cu studii în SUA (liceul la St. Louis), Australia (cursuri de regie şi teatru la Sydney) şi Germania (cursuri de teatru la Bonn şi germanistică la Bonn şi München) şi montări în Germania, Indonezia şi Statele Unite, Amélie Niermeyer este unul dintre numele cele mai interesante ale regiei germane şi în prezent conduce un teatru care a avut directori de talia lui Gustav Grundens, Günter Beelits sau Volker Canaris (1986 - 1996), unul dintre fondatorii Uniunii Teatrelor din Europa şi care a făcut ca prima ediţie a Festivalului UTE, din 1992, să fie găzduită de Düsseldorfer Schauspielhaus.


Preţurile biletelor sunt: 21,20 RON (cat. I) şi 10,60 (elevi, studenţi, pensionari).


Ivanov, de A. P. Cehov

Regia: Amélie Niermeyer
Adaptare: Christine Besier
Scenografie: Stefanie Seitz
Costume: Kirsten Dephoff
Muzică: Cornelius Borgolte

Cu: Michael Abendroth, Markus Danzeisen, Nadine Geyersbach, Daniel Graf, Claudia Hübbecker, Gabriele Köstler, Matthias Leja, Christiane Paul, Markus Scheumann, Götz Schulte.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus