decembrie 2008
Prezenta Operei Comice pentru Copii la cea de-a noua editie a Festivalului International al Artelor Spectacolului pentru Copii de la Dehli (India) a fost, pentru al doilea an consecutiv , un impresionant succes.

In contextul celor 26 de tari participante din întreaga lume, Romania si-a castigat in cei doi ani statutul de invitat privilegiat, dobândit prin profesionalismul colectivului coordonat de Smaranda Oţeanu-Bunea, directorul Operei Comice pentru Copii. Numai patru ţări, cu exceptia Indiei au fost invitate să participe la festivitatea de deschidere, găzduită de impresionantul complex educaţional Bal Bhavan. România a cucerit prin spectacolul de balet a cărui coloana sonora a cuprins doua slagare ale Loredanei (Jaga, jaga şi Lele).

La World Village, unde toate delegaţiile au "comercializat" produse de artizanat la preţuri simbolice, artiştii români au fost invitaţi să susţină un spectacol ad-hoc. Ulterior, la Kamani Auditorium, una dintre cele mai moderne săli de spectacol din Dehli, Opera Comică pentru Copii a susţinut două reprezentaţii cu baletul de buzunar "Mirandolina" dar şi un microrecital cu o suită de cântece de petrecere româneşti. La ambele reprezentatii a asistat şi dl. Vasile Sofineti, Ambasadorul României în India. Grace Pinto şi Utkarsh Marwah, principalii reprezentanţi ai organizatorilor. i-au felicitat şi de această dată pe artiştii români cărora le-a decernat "Apreciation Award ", cea mai înaltî distincţie artistică a festivalului.

Evoluţiile Operei Comice pentru Copii in această ediţie a Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului pentru Copii i-au determinat pe organizatori să-i reinvite şi în 2009, la cea de-a 10-a ediţie a festivalului, românii fiind cotaţi astfel pe primul loc într-un top al preferinţelor specialiştilor, dar şi al publicului din India.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus